Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Antradienis, 8 liepos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Trys gardūs ir paprasti receptai su špinatais

Trys gardūs ir paprasti receptai su špinatais

Paulius Liškauskas
2025-06-15
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Blynai su špinatais

Blynai su špinatais | Freepik

FacebookTwitterLinkedin

Špinatai – universali ir maistinga daržovė, puikiai tinkanti įvairiausiems patiekalams. Nuo sočių pusryčių iki gardžių pietų ar lengvos vakarienės – špinatai praturtins jūsų stalą ne tik spalva, bet ir vitaminais. Siūlome išbandyti tris laiko patikrintus ir nesudėtingai paruošiamus receptus.

1. Purūs špinatų ir varškės blyneliai

Šie žalieji blyneliai – puikus pasirinkimas sotiems savaitgalio pusryčiams ar lengviems pietums. Jų švelnus skonis patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Ingredientai:

Įdomupaskaityti

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

2025-07-01
Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22
  • 200 g šviežių špinatų
  • 250 g varškės (geriausia riebesnės)
  • 2 kiaušiniai
  • 3-4 valg. š. miltų
  • 2 skiltelės česnako (nebūtina)
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepimui
  • Grietinės ar natūralaus jogurto patiekimui

Paruošimas:

  1. Špinatus nuplaukite ir sudėkite į verdantį vandenį. Palaikykite vos minutę, kol sukris. Nukoškite ir gerai nuspauskite vandens perteklių. Smulkiai supjaustykite.
  2. Dideliame dubenyje ištrinkite varškę su kiaušiniais.
  3. Į varškės masę sudėkite smulkintus špinatus, įspauskite česnako skilteles, berkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite šiltus su grietine ar jogurtu.

2. Kreminė vištiena su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Greitai paruošiamas ir labai gardus patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei. Kreminis padažas, švelni vištiena ir išraiškingo skonio priedai sukuria puikią skonių harmoniją.

Ingredientai:

  • 2 vištienos filė (apie 500 g)
  • 200 g šviežių špinatų
  • 8-10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 200 ml grietinėlės (10-30% riebumo)
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Druskos, pipirų, mėgstamų vištienos prieskonių
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite vištieną, kol gražiai pagels. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, kol taps permatomas. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
  4. Suberkite nuplautus špinatus ir kaitinkite, kol jie sukris.
  5. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir tarkuotą parmezano sūrį. Kaitinkite padažą ant silpnos ugnies, kol sūris ištirps ir padažas sutirštės.
  6. Sudėkite atgal į keptuvę apkeptą vištieną ir viską kartu patroškinkite dar kelias minutes.
  7. Patiekite su makaronais, ryžiais ar bulvių koše.

3. Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Tradicinis graikų virtuvės pyragas, kurio pagrindą sudaro traški filo tešla ir sultingas špinatų bei fetos sūrio įdaras. Puikus pasirinkimas tiek užkandžiui, tiek kaip pagrindinis patiekalas.

Ingredientai:

  • 1 pakuotė filo tešlos (apie 450 g)
  • 500 g šviežių arba šaldytų špinatų
  • 200 g fetos sūrio
  • 1 didelis svogūnas
  • 2-3 valg. š. smulkintų šviežių krapų
  • 2 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 2 kiaušiniai
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 100 g tirpinto sviesto arba alyvuogių aliejaus tešlai aptepti

Paruošimas:

  1. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos atšildykite ir labai gerai nuspauskite skysčio perteklių. Jei naudojate šviežius – nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite paruoštus špinatus, trupintą fetos sūrį, kepintą svogūną, smulkintas petražoles ir krapus.
  4. Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir supilkite juos į špinatų masę. Pagardinkite pipirais (dėl fetos sūrumo druskos gali nereikėti arba reikės labai mažai). Gerai išmaišykite.
  5. Kepimo formą (apie 20×30 cm) ištepkite sviestu arba aliejumi.
  6. Atsargiai klokite filo tešlos lakštus į formą, kiekvieną jų aptepdami tirpintu sviestu ar aliejumi. Paklokite maždaug pusę pakuotės lakštų.
  7. Ant tešlos tolygiai paskleiskite paruoštą špinatų įdarą.
  8. Ant viršaus klokite likusius tešlos lakštus, vėlgi kiekvieną aptepdami riebalais. Viršutinį sluoksnį taip pat gausiai aptepkite.
  9. Aštriu peiliu įpjaukite pyrago viršų norimo dydžio gabalėliais (neprapjaukite iki galo).
  10. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir traškus.
  11. Prieš pjaustydami leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!
Žymos: Maistas
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Receptai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Laisvalaikis

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Receptai

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Šventinis Liepos 6-osios savaitgalis Klaipėdos rajone
Įdomu

Šventinis Liepos 6-osios savaitgalis Klaipėdos rajone

2025-07-04
 XII pasaulio lietuvių sporto žaidynes Palangoje
Įdomu

 XII pasaulio lietuvių sporto žaidynes Palangoje

2025-07-03
Naujienos

NT kaip investicija: kokie ženklai išduoda, kad būsto vertė kils

2025-07-02
Kaip pavasarį pasirūpinti veja, kad ši žaliuotų be vargo: laistymas, pjovimas ir tręšimas
Aplinka

Tvarka – visų atsakomybė: kada ir kaip pjauti žolę savo sklype?

2025-05-23

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Jurbarko klubas sudarė sutartį su „Juventus“ žaidusiu gynėju

Jurbarko klubas sudarė sutartį su „Juventus“ žaidusiu gynėju

2025-07-07
Prasidėjo IV tarptautinis Mažeikių vargonų muzikos festivalis

Prasidėjo IV tarptautinis Mažeikių vargonų muzikos festivalis

2025-07-07
D. Tarolis papildė „Neptūną“

D. Tarolis papildė „Neptūną“

2025-07-06
Valstybės dienai skirti renginiai Neringoje

Valstybės dienos renginiai Neringoje

2025-07-05
Valstybės diena Palangoje

Valstybės diena Palangoje

2025-07-04
Numatytos šliužų naikinimo priemonės Mažeikių rajone

Numatytos šliužų naikinimo priemonės Mažeikių rajone

2025-07-04

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Šventinis Liepos 6-osios savaitgalis Klaipėdos rajone

Šventinis Liepos 6-osios savaitgalis Klaipėdos rajone

2025-07-04

Naujausi

Jurbarko klubas sudarė sutartį su „Juventus“ žaidusiu gynėju

Jurbarko klubas sudarė sutartį su „Juventus“ žaidusiu gynėju

2025-07-07
Prasidėjo IV tarptautinis Mažeikių vargonų muzikos festivalis

Prasidėjo IV tarptautinis Mažeikių vargonų muzikos festivalis

2025-07-07
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.