Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Antradienis, 28 spalio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » Sustok akimirka žavinga nors per Velykas!

Sustok akimirka žavinga nors per Velykas!

Paulius Liškauskas
2016-03-25
Įdomu
Laikas: 5 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Mes visi skubame, lekiame. Mūsų tikras emocijas pakeičia veidukai socialiniuose tinkluose, o laiką bendravimui ir nuoširdžiam pabuvimui kartu – atima šiuolaikinės technologijos. Oslo universiteto Technologijos, inovacijų ir kultūros centro socialinės antropologijos profesorius, Thomas Hyllandas Eriksenas teigia, kad lėtas laikas tampa vis didesne prabanga šiame informacijos amžiuje. Tad, kaip sustabdyti nors akimirką, kad per šias šv. Velykas drauge su šeima galėtumėte niekur neskubėti, pasišnekučiuoti iki soties ir dalytis geromis emocijomis?

Mes tapome žmogaus laiką neva taupančių šiuolaikinių technologijų įkaitais. Norime vis daugiau nuveikti: dirbti, mokytis, kurti namus, auginti vaikus, užsiimti savo pomėgiais, žiūrėti gerus filmus, vaikščioti į teatrą ar koncertus, linksmintis, leisti laiką su draugais ir t.t. Darbų ir veiklų tik daugėja, tai tampa vis didesnio mūsų laiko trūkumo priežastimi, suteikiančia gyvenimui didelį pagreitį, tačiau laiko mums visiem duota tiek pat, tos pačios 24 valandos. Kai viskas daroma skubant ir paviršutiniškai, neįdedant širdies, daugelis susimąstome, ar negyvename paskubomis, paviršutiniškai, nebesigilindami į nieką?

Pasak Thomo Hyllando Erikseno, kai nelieka laiko atokvėpiams ir pertraukoms, žmogus netenka galimybės atsiriboti nuo savo darbų ir pamatyti visumą. Paskęstama detalėse ir pametamas bendras vaizdas. Trumpos lėtojo laiko akimirkos, kai  ramiai mėgaujamės laiku, neskubėdami, nieko ypatingo neveikdami, gali paskatinti giliau susimąstyti apie tai, ar jaučiamės laimingi, ar esame savo laiko ir gyvenimo šeimininkai.

Šį savaitgalį mus pasitiks šv. Velykos, visi vėl skubėsime ruošti valgius, tvarkyti namus, dažyti margučius, kaip išprotėję siuntinėsime elektroniniu paštu ir trumposiomis žinutėmis velykinius sveikinimus draugams, kolegoms, klientams ir verslo partneriams, baimindamiesi, jog kažko nepamirštume pasveikinti. Nors per šias Velykas atidėkite visa tai į šalį. Daugiau ilsėkitės, skirkite laiko pasimėgauti gardžios arbatos ar kavos puodeliu, tvarkymosi nepaverskite strimgalvišku užsiėmimu, juk susitvarkyti galėsite ir po Velykų. Gaminkite paprastus patiekalus, kurie neatimtų iš jūsų daugybės laiko ir galėtumėte neskubėdami mėgautis lėtai tekančiu laiku, nuoširdžiu bendravimu akis į akį. Pavaišinkite brangius žmones ne socialiniuose tinkluose atsiųstu keksiuko piešinėliu, bet tikru, meile ir nuoširdumu kvepiančiu mažu laimės gabalėliu.

Štai keletas paprastų receptų, kuriuos pagaminsite ypač lengvai ir greitai.

Įdomupaskaityti

Lietuvos medalio meno kūrėjai iš Telšių įvertinti šiuolaikinių medalių parodoje Vokietijoje

Lietuvos medalio meno kūrėjai iš Telšių įvertinti šiuolaikinių medalių parodoje Vokietijoje

2025-10-28
Onikso akmuo

Onikso akmuo – išskirtinis grožis interjere ir kaip jį pritaikyti ilgaamžiškai

2025-10-23

Bananų duona

Jums reikės:   

 350 g specializuotų „Kauno Grūdų“ miltų pyragams;

150 g pilno grūdo „Kauno Grūdų“ kvietinių miltų;

250 g cukraus;

250 g smulkintų riešutų;

100 g tarkuoto šokolado;

1 šaukštelio cinamono;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;           

pusės šaukštelio malto muskato;

žiupsnelio druskos;

2 didelių arba 3 mažų bananų;

2 kiaušinių;

80 ml aliejaus;

50 ml pieno.

Paruošimo būdas:

Sumaišykite miltus, cukrų, riešutus, šokoladą, cinamoną, maltą muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Bananus nulupkite ir sutrinkite su kiaušiniais, aliejumi ir pienu. Sutrintą masę supilkite į sausus ingridientus ir gerai išmaišykite. Masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180 oC temperatūros  įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių, kol įkištas degtukas ar dantų krapštukas liks švarus. Ištraukus iš orkaitės, 10 minučių leiskite bananų duonai atvėsti formoje, tada išimkite.

 

Keksiukai su kiaušininio likeriu

Jums reikės:

1 pakelio (470 g) „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio keksui;

170 ml vandens;

90 ml aliejaus;

100 ml kiaušininio likerio.

Papuošimui: 300 g sviesto, 100 g saldinto sutirštinto pieno, cukraus pudros, 50 g cukraus masės.

 Paruošimo būdas:

Suberkite miltinį mišinį į dubenį, įpilkite vandens, aliejaus bei kiaušininio likerio. Viską gerai išmaišykite, sudėkite į keksiukų formeles (formeles pripildykite nepilnai, kad liktų vietos kur kilti). Kepkite iki 180 oC tempertūros įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, arba kol gražiai apskrus. Tada sviestą išplakite su saldintu sutirštintu pienu ir cukraus pudra. Gautu kremu ir cukraus mase dekoruokite keksiukus.

Vaikiški keksiukai

Jums reikės:

1 pakelio (470 g) „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio keksui;

1 pakelio (470 g) „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio šokoladiniams keksiukams;

170 ml vandens;

90 ml aliejaus.

 Papuošimui: 300 g sviesto, 100 g saldinto sutirštinto pieno, cukraus pudros, 50 g cukraus masės, maistinių dažų.

Paruošimo būdas:

Į atskirus dubenis suberkite miltinį mišinį keksui ir šokoladiniams keksiukams. Tada atskirai į dubenis įpilkitą 170 ml vandens, 90 ml aliejaus. Viską gerai išmaišykite, sudėkite į keksiukų formeles (formeles pripildykite nepilnai, kad liktų vietos kur kilti). Kepkite iki 180 oC tempertūros įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, arba kol gražiai apskrus. Keksiukų papuošimui, sviestą išplakite su saldintu sutirštintu pienu ir cukraus pudra. Gautu kremu ir cukraus mase dekoruokite keksiukus.

Velykinis mielinis Zuikis Puikis

Jums reikės:

1 kg kvietinių „Kauno Grūdų“ aukščiausios rūšies miltų;

30 g sausų arba 90 g šviežių mielių;

30 g druskos;

300 g cukraus;

200 g sviesto;

350 g kiaušinių;

700 ml vandens.

 Pauošimui: 1 kiaušinis aptepti, cukraus masė akims ir dantims

Paruošimo būdas:

Į didelį dubenį supilkite visus ingredintus ir viską minkykite rankomis tol, kol susidarys vientisa, prie rankų nelimpanti, elastinga tešla. Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių pastovėti. Formuokite norimos formos kepinį, jungimo vietas patepdami kiaušinio plakiniu. Kildinkite šiltoje (~30 oC) vietoje maždaug  30-40 minučių. Visą kepinį patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 oC temperatūros orkaitėje apie 10 minučių arba kol gražiai apskrus. Puoškite norimais pagardais.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Tytuvėnų bendruomenė įgyvendino projektą bendruomenės narių tarpusavio ryšių stiprinimui
Įdomu

Tytuvėnų bendruomenė įgyvendino projektą bendruomenės narių tarpusavio ryšių stiprinimui

2025-10-23
Šiaulių mieste kviečia jubiliejinis šiuolaikinio meno ir mados festivalis „Virus’30“!
Įdomu

Šiaulių mieste kviečia jubiliejinis šiuolaikinio meno ir mados festivalis „Virus’30“!

2025-10-22
Klimato savaitės 2025 renginiai Klaipėdoje
Įdomu

Klimato savaitės 2025 renginiai Klaipėdoje

2025-10-17
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą
Įdomu

Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą

2025-10-10
Šuo
Aplinka

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09
„ORLEN Lietuva“ kviečia į Atvirų durų dieną
Įdomu

„ORLEN Lietuva“ kviečia į Atvirų durų dieną

2025-10-07
Palangos žydų bendruomenė kviečia į ekskursiją 
Įdomu

Palangos žydų bendruomenė kviečia į ekskursiją 

2025-09-30
Atskleista, kokiais būdais jaunimas Lietuvoje bendrauja dažniausiai
Įdomu

Jaunimas Kretingoje kviečiamas dalyvauti vaizdo įrašų kūrimo konkurse

2025-09-27
Palangoje – stalo žaidimų savaitgalis!
Įdomu

Palangoje – stalo žaidimų savaitgalis!

2025-09-22

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų
Naujienos

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?
Receptai

Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

2025-01-22
Naujovė vykdantiems individualią veiklą
Aktualijos

Naujovė vykdantiems individualią veiklą

2025-10-23

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Klaipėdoje atliktas Biržos tilto pakėlimo patikrinimas

Klaipėdoje atliktas Biržos tilto pakėlimo patikrinimas

2025-10-28
„URBO-NKL“ užtikrintai laimėjo prieš Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“

„URBO-NKL“ užtikrintai laimėjo prieš Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“

2025-10-28
Kretingoje asfaltuojamos mažosios gatvės ir akligatviai

Kretingoje asfaltuojamos mažosios gatvės ir akligatviai

2025-10-27
Gyventojai skatinami keisti kapų lankymo įpročius

Gyventojai skatinami keisti kapų lankymo įpročius

2025-10-27
Vagystė

Šilutėje išlaužus langą, iš bendrovės patalpų pavogtas seifas su pinigais

2025-10-27
Kėdainiškiai „URBO-NKL” išvykoje nugalėjo Palangos „Olimpą“

Kėdainiškiai „URBO-NKL” išvykoje nugalėjo Palangos „Olimpą“

2025-10-26

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16

Naujausi

Ugniagesiai gelbėtojai į Šiaulius parvežė pasaulio čempionato auksą!

Ugniagesiai gelbėtojai į Šiaulius parvežė pasaulio čempionato auksą!

2025-10-28
Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

2025-10-28
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.