Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Trečiadienis, 5 lapkričio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Receptai » 3 skanūs ir nebrangūs būdai, kaip voveraites patiekti su šviežiomis bulvėmis

3 skanūs ir nebrangūs būdai, kaip voveraites patiekti su šviežiomis bulvėmis

Paulius Liškauskas
2025-07-25
Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
Voveraitės /freepik

Voveraitės /freepik

FacebookTwitterLinkedin

Virtos bulvės ir dabar miškus nuspalvinusios voveraitės – tobulas vasaros duetas ir saugi klasika. Tačiau nereikia baimintis įsileisti naujų vėjų ir skonių į virtuvę – šviežios bulvės tokios universalios, kad jos šalia grybų sužibti gali labai įvairiais pavidalais. Nesvarbu, ar rinksite voveraites miške, ar parduotuvėje – tobulas priedas prie jų kainuos visai mažai.

 

„Tikriausiai vienas sunkiausių klausimų lietuviui būtų – kokia bulvė yra skaniausia? Virta su šviežiais krapais, paskrudinta orkaitėje su kmynais, sutrinta į šilkinę košę ar virtusi traškiais blynais, kvapniu kugeliu, o gal legendiniais cepelinais? Daugelis skanauja jas visaip, todėl nieko keisto, kad šviežio derliaus bulves lietuviai perka tikrai ne po kelias – ieško akcijų ir kraunasi pilnus maišelius ar net kelis. Net ir vis gausėjant šviežiam įvairių lietuviškų gėrybių derliui, bulvė pirkėjams – daržovė numeris vienas“, – sako G. Kitovė.

 

Iš bulvių lietuviai moka paruošti nesuskaičiuojamą galybę skanių patiekalų, tačiau kai kalba pasisuka apie voveraites su padažu, daugelis eina paprasčiausiu keliu – bulves šalia patiekia tiesiog išvirtas arba iškeptas ir paskanintas šviežiais žalumynais. Tai visiškai nieko blogo ir be galo skanu, tačiau „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė kviečia nustebinti save ir artimuosius.

 

Bulvės mėgstamos ir valgomos kone visame pasaulyje, todėl įkvėpimą kulinariniams viražams galima rasti visur.

 

„Lietuviškuose patiekaluose, kitų virtuvių tradicijose ar tiesiog „pasileisti plaukus“ ir išbandyti visišką naujovę. Bulvių keksiukai – kodėl gi ne? O gal traškus bulvinis blynas suteiks dar malonesnį tekstūros kontrastą burnoje tirpstančiomis voveraitėmis? Įsisukti į gastronomijos eksperimentus tikrai verta, nes su minimaliomis išlaidomis galite sukurti išties įsimintų įspūdžių. Ypač, jeigu gaminsite drauge – tada maistas būna tik dar skanesnis“, – siūlo J. Tamoševičienė.

 

Dalijamės 3 receptais, kuriuose bulvių ir voveraičių tandemas privers aiktelti:

 

Ispaniška bulvių ir voveraičių tortilija

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 75 min. (25 min. ruošti ir 50 min. kepti)

Reikės: 500 g šviežių bulvių, 300 g voveraičių, 3 mažų svogūnų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 ryšulėlio šviežių petražolių, 8 kiaušinių, ½ šaukštelio maltos paprikos, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Nuplaukite ir gerai nušveiskite bulves. Sudėkite jas į puodą, su vandeniu, pasūdykite ir išvirkite. Nusausinkite, ataušinkite ir supjaustykite storais griežinėliais.
  2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Kruopščiai nuvalykite voveraites, nuplaukite, nusausinkite ir didesnes pasmulkinkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepkite svogūnus ir voveraites ant didelės ugnies, kol lengvai paruduos. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 165 °C (su ventiliatoriumi). Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite maltą papriką, bulves ir voveraičių mišinį. Švelniai išmaišykite.
  5. Ištepkite kepimo formą alyvuogių aliejumi ir supilkite mišinį. Kepkite 20-30 min.
  6. Išėmę iš orkaitės, leiskite kelias minutes atvėsti. Patiekite karštą arba šiltą, kartu su šviežiomis salotomis. Tiks ir sotiems pusryčiams, ir priešpiečiams, ir net vakarienei – skanaus!

 

Bulvių keksiukai su voveraitėmis

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 40 min.

Reikės: 12 vidutinio dydžio bulvių, 250 g voveraičių, 250 g 30% grietinėlės, šviežių petražolių, mocarelos arba čederio sūrio, 2 česnako skiltelių, 1-2 svogūnų, sviesto, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Bulves nuplaukite, nušveiskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  2. Keptuvėje svieste pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką.
  3. Įdėkite nuplautas voveraites, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite kelias minutes.
  4. Įpilkite grietinėlės ir virkite, kol padažas sutirštės, tuomet sudėkite smulkintas petražoles.
  5. Išvirusias bulves sudėkite į aliejumi pateptą keksiukų formą ir sutrinkite stikline ar stiklainiuku. Į vidų sudėkite voveraičių įdarą ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
  6. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min., kol sūris taps auksinis. Išimkite ir dar pabarstykite petražolėmis – skanaukite!

 

Bulvių ir cukinijų blynai su voveraičių padažu

Įdomupaskaityti

Šio rudens derinys – moliūgas ir makaronai: 2 receptai, kurie bus suteiks komfortą

2025-10-22
Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

2025-10-21

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 20 min.

Reikės: 1 kg šviežių bulvių, 500 g cukinijos, 2 kiaušinių, 4 šaukštų miltų, druskos, pipirų, 200 g voveraičių, 2 šaukštų sviesto, 1 puodelio grietinėlės, 1/2 svogūno, ryšulėlio šviežių petražolių.

Gaminame:

  1. Bulves ir cukiniją sutarkuokite vidutinio dydžio tarka (ne į košę, o į „drožles“ – blynai bus traškesni). Mišinį nuspauskite, sudėkite kiaušinius, miltus (jeigu gerai nuspausite, miltų gali reikėti mažiau arba išvis apsieisite be jų) ir prieskonius, gerai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius, kol taps auksinės spalvos.
  3. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir nuvalytas voveraites, švelniai pakepinkite ant mažos ugnies, pabarstykite druska, tada uždenkite ir šiek tiek patroškinkite.
  4. Supilkite grietinėlę, įdėkite kelias petražolių šakeles, pagardinkite druska, pipirais ir kelias minutes patroškinkite, kol padažas sutirštės.
  5. Bulvinius blynus apliekite padažau, apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir mėgaukitės!
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas
Laisvalaikis

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam
Receptai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01
Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17
Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu
Laisvalaikis

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

2025-09-07
Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą
Laisvalaikis

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje
Kultūra

Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

2025-10-28
Policijos keturatis
Mažeikiai

Mažeikių rajono policijos komisariatui – naujas keturratis

2025-10-31
Sporto inventorius
Naujienos

Neringa kviečia sporto bendruomenę teikti paraiškas 2026 metų projektų finansavimui

2025-10-30
Sukčiai
Klaipėda

Sukčiai, prisistatę policijos ir banko darbuotojais, apgaulės būdu išviliojo apie 20 000 eurų

2025-10-30

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

2025-11-04
cigaretės

Pareigūnai užkardė nelegalią cigarečių prekybą Mažeikiuose

2025-11-04
Šiauliečiai pritaria Lieporių parko atnaujinimui

Šiauliečiai pritaria Lieporių parko atnaujinimui

2025-11-03
Iš dviženklio deficito išlipę šiauliečiai įspūdingu ketvirtuoju kėliniu parbloškė „Neptūną“

Aštuntasis šiauliečių laimėjimas tarpusavio mačuose su Klaipėdos „Neptūnu“

2025-11-03
Žvakės

Artėjant Vėlinėms aplankyti išėjusių Palangos savivaldybės tarybos narių, miesto garbės piliečių kapai

2025-11-03
19 taškų deficitą prieš vicečempionus nubraukę palangiškiai nutraukė nesėkmių seriją

19 taškų deficitą prieš vicečempionus nubraukę palangiškiai nutraukė nesėkmių seriją

2025-10-31

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

2025-10-28

Naujausi

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

2025-11-04
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.