Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Trečiadienis, 5 lapkričio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Laisvalaikis » Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

Paulius Liškauskas
2025-06-04
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Teatro, kino, serialų aktorius, televizijos laidų ir renginių vedėjas Arnas Ašmonas save vadina tikru mėsėdžiu, todėl ruošti kepsnius ant žarijų jam ne naujiena. Grilina ir grįžęs pas tėvus į Smalininkus, o dažną savaitgalį su mylimąja Gabija Staniulyte taip pat pasimėgauja abiejų mėgstamu patiekalu. Atšilus orams grilio patiekalai ypač populiarūs tarp lietuvių, o ką šie mėgsta labiausiai atskleidžia naujausia „Rimi Lietuva“ apklausa. 

Po perpildytos darbais savaitės – poilsis su gardžiu maistu

Žinomas vyras stengiasi planuoti darbus taip, kad tarp begalės įvairių veiklų nepamirštų ir laisvalaikio. „Kol kas su Gabija gyvename skirtinguose miestuose: ji studijuoja Kaune, aš gyvenu Vilniuje, bet irgi turiu darbų Kaune, tad matomės kiek galime dažniau. Džiaugiuosi ateinančiu vasaros sezonu, nes pagaliau turėsiu ilgesnes atostogas: abu išlėksime į užsienį. Na, o laisvą dieną po įtemptų darbų labiausiai mėgstu legaliai nieko neveikti, tačiau jei turiu daugiau laiko, leidžiu jį aktyviai: man patinka pažinti, keliauti, sužinoti, apžiūrėti. Vasarą pagaliau skirsiu dėmesio ir draugams: susitikę tikrai ką nors grilinsime. Geriausi ir skaniausi patiekalai man gaunasi iš kiaulienos, jautienos ir lašišos“.

Arnas atvirauja, kai jei su Gabija turi laisvą pusdienį ar dieną, ne tik važiuoja į gamtą – abu mėgsta ir mieste pasmaližiauti: „Jei šviečia saulė, taip ir traukia išeiti į miestą ir pasimėgauti ledais ar pyragėliais: pasiilgstame gardžių desertų. Jei tingime kur nors išeiti ar esame labai pavargę, mėgstame namuose skaniai ką nors pasigaminti ir pažiūrėti filmą. Gaminame kartu, nors, tiesą sakant, aš dažniau esu tik Gabijos padėjėjas,“ – prisipažįsta aktorius.

Nuo pusfabrikačių – prie didkepsnių

Kai spektakliai baigiasi naktį, anksti keltis sunku, tad kol kas Arnas tik pasvajoja apie sporto klubą, bet puikiai atrodyti jam padeda sveikatai palankesnė mityba.

„Dar prieš dešimtmetį, studijuodamas, maitinausi kaip dauguma tuometinių mano bendraamžių: ne itin rekomenduotinu maistu ir visokiausiais pusfabrikačiais – kad tik būtų greičiau, pigiau ir paprasčiau. Labai džiaugdavausi, kai tėvai atveždavo daugybę naminio šaldyto maisto: blynelių su įdaru ar kotletukų: tereikėdavo juos išsitraukti iš šaldiklio ir pasišildyti. Dabar jau gerokai patobulėjau (juokiasi) – pusryčiams verduosi avižinę košę ar kiaušinius, pietums ar vakarienei išsikepu mėsos: ruošdamas maistą mielai improvizuoju. O tobuliausi mano pusryčiai tokie: traputis, užtepėlė, avokadas ir kumpis – be galo skanu“.

Aktorius pasakoja, kad susipažinęs su Gabija, suprato, jog skanus maistas – nebūtinai tik mėsos ar žuvies patiekalai. „Gabija gamina fantastiškas salotas ir kaskart mane nustebina jų įvairove. Jei noriu ją nustebinti aš – grilinu lašišą. Tai itin greitai paruošiamas patiekalas: užtenka šiek tiek prieskonių, citrinos sulčių ir jau po keletos minučių galima sėsti prie stalo. Man patinka, jei nereikia ilgai stovėti prie puodų ir patiekalui susipirkti begalės ingredientų, tad mėsa ar žuvis grilyje – tobulas pasirinkimas,“ – sako A. Ašmonas.

Mėgstamiausi lietuvių mėsa grilinimui – kiauliena ir vištiena

Pasak „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, naujausia apklausa apie lietuvių grilinimo įpročius parodė, kad mėsą ar žuvį grilinimui namie pasiruošia beveik 65 proc. apklaustųjų. Dažniausiai lietuviai prie grilio stoja savaitgaliais su šeima.

„Didžioji dauguma apklaustųjų parduotuvėse perka, o ne patys gamina padažus prie mėsos. Dažniausiai grilinama kiauliena – tai tradicinis pasirinkimas, bet nemažai yra ir vištienos mėgėjų. Jau tapo įprasta grilinti šalia mėsos patiekiamas daržoves: dažniausiai pasirenkamos paprikos, cukinijos ir pievagrybiai,“ – apie apklausos rezultatus pasakoja D. Čenkienė.

Ji priduria, kad dažniausiai grilinami šašlykai ir kepsniai, gerokai mažiau apklaustųjų renkasi dešreles, o mėgstamiausi prie ant žarijų keptos mėsos padažai – pomidorų ar BBQ, taip pat kečupas. „Įdomu tai, kad grilinimas jau įaugo į mūsų įpročius – respondentai pažymi, kad tam nereikia ypatingų progų: dažniausiai grilinama savaitgaliais su šeima.

Įdomupaskaityti

Šio rudens derinys – moliūgas ir makaronai: 2 receptai, kurie bus suteiks komfortą

2025-10-22
Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

2025-10-21

Arnui Ašmonui labai patinka grilinti kiaulienos sprandinės kepsneliai, patiekiami su grybų padažu – tai jo mamos receptas, kuris niekada nenusibosta.

Kiaulienos sprandinės kepsneliai su grybų padažu

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 1 šaukštelio pipirų;
  • česnako – pagal skonį.

Padažui reikės:

  • 50-70 g sviesto;
  • 200 g pievagrybių;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • 200 ml 35 proc. grietinėlės;
  • 2-3 šaukštų 30 proc. grietinės;
  • kubelio grybų sultinio.

Kaip gaminti: 

  1. Sprandinę supjaustykit, įtrinkite prieskoniais ir česnakais (juos smulkiai supjaustykite arba sutrinkite) ir, sudėję į indą, šaldytuve palikite parai marinuotis. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių.
  2. Padažui supjaustykite pievagrybius ir svogūnus smulkiomis juostelėmis. Pakepkite ant sviesto, užbarstykite grybų sultinio kubelį ir, kai viskas apkepa, užpilkite grietinėlės. Maišykite, kol padažas sutirštės, tada įmaišykite grietinę, užvirkite. Iškeptus kepsnelius apipilkite padažu. Tinka valgyti su bulvėmis ir salotomis.

Skanaus!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas
Laisvalaikis

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Miuziklas „Mažasis princas“ vėl scenoje: kultūros bendruomenės palaikymui skambėjo M. K. Čiurlionio „Jūra“
Kultūra

Miuziklas „Mažasis princas“ vėl scenoje: kultūros bendruomenės palaikymui skambėjo M. K. Čiurlionio „Jūra“

2025-10-07
„Polifonija“ Turkijoje: Lietuviškos muzikos sklaida ir dalyvavimas tarptautinėje TENSO konferencijoje
Kultūra

„Polifonija“ Turkijoje: Lietuviškos muzikos sklaida ir dalyvavimas tarptautinėje TENSO konferencijoje

2025-10-06
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam
Receptai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01
Vokiečių kultūros savaitgalis Neringoje: panirkite į tradicijas, istoriją ir kūrybą
Laisvalaikis

Vokiečių kultūros savaitgalis Neringoje

2025-09-24
Jau šį savaitgalį - festivalis „Sveika, Neringa!“
Laisvalaikis

Jau šį savaitgalį – festivalis „Sveika, Neringa!“

2025-09-19
Baltų vienybės diena Šventojoje
Laisvalaikis

Baltų vienybės diena Šventojoje

2025-09-19
Plungės turizmo informacijos centras kviečia į žygį M. K. Čiurlionio keliais ir takeliais
Laisvalaikis

Plungės turizmo informacijos centras kviečia į žygį M. K. Čiurlionio keliais ir takeliais

2025-09-18
Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje
Kultūra

Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

2025-10-28
Policijos keturatis
Mažeikiai

Mažeikių rajono policijos komisariatui – naujas keturratis

2025-10-31
Sporto inventorius
Naujienos

Neringa kviečia sporto bendruomenę teikti paraiškas 2026 metų projektų finansavimui

2025-10-30
Sukčiai
Klaipėda

Sukčiai, prisistatę policijos ir banko darbuotojais, apgaulės būdu išviliojo apie 20 000 eurų

2025-10-30

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

2025-11-04
cigaretės

Pareigūnai užkardė nelegalią cigarečių prekybą Mažeikiuose

2025-11-04
Šiauliečiai pritaria Lieporių parko atnaujinimui

Šiauliečiai pritaria Lieporių parko atnaujinimui

2025-11-03
Iš dviženklio deficito išlipę šiauliečiai įspūdingu ketvirtuoju kėliniu parbloškė „Neptūną“

Aštuntasis šiauliečių laimėjimas tarpusavio mačuose su Klaipėdos „Neptūnu“

2025-11-03
Žvakės

Artėjant Vėlinėms aplankyti išėjusių Palangos savivaldybės tarybos narių, miesto garbės piliečių kapai

2025-11-03
19 taškų deficitą prieš vicečempionus nubraukę palangiškiai nutraukė nesėkmių seriją

19 taškų deficitą prieš vicečempionus nubraukę palangiškiai nutraukė nesėkmių seriją

2025-10-31

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

2025-10-28

Naujausi

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

2025-11-04
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.