Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Sekmadienis, 7 rugsėjo
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Laisvalaikis » Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

Paulius Liškauskas
2025-09-07
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pijaus Širvio receptas

Pijaus Širvio receptas

FacebookTwitterLinkedin

Pica – daugelio mėgstamiausias patiekalas. Nors ji dažnai siejama su greitu maistu, picą namuose galima paruošti ir gerokai palankesnę sveikatai. Kad sveikas maistas gali būti skanus, komfortiškas, įrodo ir Lietuvos rinktinės gynėjo Pijaus Širvio namuose gaminama pica, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime spaudai.

 

Šiemet „Iki“ tapus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rėmėju, tinklas drauge su profesionalais siekia padėti pagilinti visų žinias apie subalansuotą mitybą. Pasak tinklo komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, akivaizdu, kad šiandien gyventojai vis daugiau dėmesio skiria sveikai gyvensenai.

foto Elvis Žaldaris_Pijus Širvys

 

„Tai atsispindi ir pirkinių krepšeliuose, kuriuose lengva matyti mitybos stilių įvairovę. Pastaraisiais metais vis daugiau pirkėjų ieško produktų be laktozės, be glitimo, be gyvulinės kilmės produktų, be pridėtinių cukrų. Dėl to raciono įvairovė visiškai neturi nukentėti. Dalis žmonių pieną keičia augaliniais gėrimais, kasdienę duoną – kepta pagal keto taisykles, gaivinasi ledais be laktozės ar vietoj mėsos sočiuose patiekaluose naudoja tofu“, – besikeičiančius pirkėjų įpročius apžvelgia G. Kitovė.

 

Lengva ir įprastus, daugelio pamėgtus, tačiau ne pačius sveikiausius patiekalus šiek tiek pakeisti, kad jais mėgautis būtų galima be sąžinės graužaties. Slovėnijoje žaidžiantis futbolininkas P. Širvys šios savaitės mačą su Nyderlandais praleis dėl sveikatos problemų. Tačiau jis nepraleidžia progos pasimėgauti skaniu maistu – pavyzdžiui, namuose kepa sočią, maistingą pica be angliavandenių ir kupiną baltymų.

 

Tradicinį padą P. Širvys keičia pastaraisiais metais ir hitu tarp internautų tapusia grūdėta varške. Tokią picą labai lengva paruošti net ir tiems, kurie mano nemokantys jos kepti, o priedus pritaikykite prie savo skonio. Pavyzdžiui, pridėkite dar daugiau daržovių – nuo špinatų iki cukinijos, vieną kartą dėkite saliamio, kitą – rūkytos lašišos. O jeigu norite sumažinti kalorijų skaičių, naudokite liesesnį sūrį.

 

  1. Širvio sveikesnė picos versija (be angliavandenių ir be glitimo)
Pijaus Širavio pica

 

Reikės: 200 g grūdėtos varškės, 2 kiaušinių, 60 g miltų mišinio be glitimo, mėgstamų prieskonių (pvz., česnako, druskos, pipirų). Mėgstamų priedų, pvz.: pomidorų padažo, mocarelos, saliamio, pomidorų, pievagrybių, paprikos.

 

Gaminame:

  1. Grūdėtą varškę, kiaušinius, miltus ir prieskonius sudėkite į dubenį, išmaišykite ir gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Suformuokite picos pado formą.
  2. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12-15 min. su vėjeliu – stebėkite, kad padas tolygiai apskrustų, lengvai paruduotų.
  3. Tuomet ištraukite, aptepkite pomidorų padažu, išdėliokite supjaustytus priedus, apibarstykite sūriu ir dar 3-5 pakepkite orkaitėje.

 

Iš ko dar pasigaminti sveikesnę picą?

 

„Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė antrina futbolininkui – grūdėta varškė gali tapti puikia alternatyva tradiciniams picos pagrindo ingredientams. Tačiau – toli gražu ne vienintelė.

 

„Pica valgoma ir mylima šimtmečius, todėl per tiek laiko neabejotinai atsirado nesuskaičiuojama galybė jos variantų. Įvairovė žavi ne tik jos prieduose, bet šiandien namų kepėjai labai kūrybingai žvelgia ir iš ko pagaminti jos padą“, – pastebi J. Tamoševičienė.

 

Kai jau išbandysite picą, paruoštą su grūdėta varške, „Iki“ maisto gamybos žinovė siūlo ir daugiau socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusių idėjų:

 

Pilno grūdo miltai – naudokite pilno grūdo kviečių, rugių ar speltos miltus vietoj baltųjų miltų. Jie turi daugiau skaidulinių medžiagų ir maistinių elementų.

 

Kalafioras – žiedinio kopūsto pagrindas yra labai populiarus variantas. Maisto pjaustykle sutrinkite žiedinį kopūstą iki ryžius primenančios tekstūros. Pakepkite orkaitėje arba pavirkite, kad suminkštėtų, gerai nuspauskite skystį ir sumaišykite su kiaušiniu bei tarkuotu kietuoju sūriu.

 

Brokolis – šią daržovę picos pagrindui ruoškite taip pat, kaip ir žiedinį kopūstą. Dar vienas jos privalumas – pica stebins ir gražia žalia spalva.

 

Cukinija – net ir ši daržo gėrybė, kurios dabar apstu namuose ir parduotuvėse, gali pasitarnauti. Stambiai ją sutarkuokite, palikite su druska sietelyje, tuomet gerai nusausinkite. Sumaišykite su tarkuotu sūriu, miltais, kiaušiniais ir prieskoniais.

 

Graikiškas jogurtas – sumaišykite 1 puodelį graikiško jogurto su 1 ir ¾ puodelio miltais su tešlą kildinančia medžiaga. Gausite baltymais turtingą pagrindą.

Įdomupaskaityti

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Žymiausia Druskininkų gidė Aušra Česnulevičienė kviečia pažinti Lietuvą – eiti Čiurlionio keliu

Žymiausia Druskininkų gidė Aušra Česnulevičienė kviečia pažinti Lietuvą – eiti Čiurlionio keliu

2025-08-27

 

Saldžiųjų bulvių pagrindas – keptos ir sutrintos saldžiosios bulvės su kiaušiniu ir nedideliu kiekiu miltų virs netradiciniu pagrindu.

Žymos: Pijus Širvys
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Kaip išsirinkti televizorių? Technologijų ekspertas įvardijo 5 pagrindinius žingsnius
Laisvalaikis

Kaip išsirinkti televizorių? Technologijų ekspertas įvardijo 5 pagrindinius žingsnius

2025-08-26
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Neringa kviečia kartu paminėti Baltijos kelio metines
Laisvalaikis

Neringa kviečia kartu paminėti Baltijos kelio metines

2025-08-22
„Tegu bendrumas mus vienija – 2025“ Šarnelėje
Laisvalaikis

„Tegu bendrumas mus vienija – 2025“ Šarnelėje

2025-08-22
Rugpjūčio 23-ąją Baltijos kelio minėjimas ir ANBO 100-mečio šventė
Klaipėda

Rugpjūčio 23-ąją Baltijos kelio minėjimas ir ANBO 100-mečio šventė

2025-08-20
Grumbliuose – šventė „Gera būti kartu“
Laisvalaikis

Grumbliuose – šventė „Gera būti kartu“

2025-08-20
Betygalos žemčiūgų žydėjimo šventė
Laisvalaikis

Betygalos žemčiūgų žydėjimo šventė

2025-08-19
Tūkstančiai baikerių tris dienas šėls jubiliejiniame „Beach Bike Fest“ festivalyje Šventojoje
Laisvalaikis

Tūkstančiai baikerių tris dienas šėls jubiliejiniame „Beach Bike Fest“ festivalyje Šventojoje

2025-08-18
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14

Skaitomiausia

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų
Naujienos

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16
Telšių apskrities policijos paros įvykių suvestinė

Telšių apskrities policijos paros įvykių suvestinė

2025-03-08
Programuotojų era baigėsi, dabar reikalingi DI specialistai, atlyginimai siekia iki 10 tūkst. Eur
Lietuva

Programuotojų era baigėsi, dabar reikalingi DI specialistai, atlyginimai siekia iki 10 tūkst. Eur

2025-09-05

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Finansinė parama studentams su negalia

Finansinė parama studentams su negalia

2025-09-07
Kvietimas teikti paraiškas ūkininkų rėmimo programai

Kvietimas teikti paraiškas ūkininkų rėmimo programai

2025-09-07
Sausio 15-osios gatvėje – atnaujinti dviračių ir pėsčiųjų takai

Sausio 15-osios gatvėje – atnaujinti dviračių ir pėsčiųjų takai

2025-09-07
Pirmosios Melnragės žiedo atnaujinimas prasidėjo

Pirmosios Melnragės žiedo atnaujinimas prasidėjo

2025-09-07
Šilutės pl. bus suremontuotas papildomas 500 metrų ruožas

Šilutės pl. bus suremontuotas papildomas 500 metrų ruožas

2025-09-07
Vykdomi melioracijos griovių ir juose esančių statinių remonto darbai

Vykdomi melioracijos griovių ir juose esančių statinių remonto darbai

2025-09-06

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25

Naujausi

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

2025-09-07
Finansinė parama studentams su negalia

Finansinė parama studentams su negalia

2025-09-07
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.