Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Ketvirtadienis, 13 lapkričio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » Buvęs turkų krepšininkas U.Boyra Lietuvoje įkūrė sėkmingą maisto verslą

Buvęs turkų krepšininkas U.Boyra Lietuvoje įkūrė sėkmingą maisto verslą

Žemaitijos gidas
2017-07-18
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Vis daugiau užsieniečių atranda mūsų šalį kaip patrauklią ne tik gyventi, bet ir imtis bei plėtoti vienokį ar kitokį verslą. Vienas tokių – iš Turkijos kilęs verslininkas Utku Boyra, Lietuvą pirmiausia atradęs kaip krepšinio šalį, o vėliau – kaip puikią vietą imtis sėkmingo maisto verslo.

Į Lietuvą atviliojo krepšinis

Utku Boyra – profesionalus krepšininkas, savo laiku žaidęs garsiajame Stambulo „Bešiktaš“ (turk. ,,Beşiktaş”) krepšinio klube. Būtent šis sportas ir atviliojo Utku į Lietuvą: ,,Visuomet stengiuosi tobulėti, ne išimtis ir šis sportas – jūsų šalį pasirinkau neatsitiktinai, juk krepšinis garsina Lietuvą visame pasaulyje: turite puikius trenerius, sėkmingas komandas.’’

Prieš penkerius metus į Lietuvą atvykęs krepšininkas žaidė sostinės „Perlo“ komandoje ir pradėjo studijuoti Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje.

,,Nors krepšininko karjera nesiklojo taip sėkmingai, kaip tikėjausi, studijos čia sekėsi puikiai, o ir šalis man labai patiko. Tad baigęs mokslus, nusprendžiau ne tik likti Lietuvoje, bet ir imtis savo verslo’’, – pasakoja buvęs krepšininkas.

Pristatė naują verslo koncepciją Lietuvoje

Įdomupaskaityti

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

2025-11-09
Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kviečia prisijungti prie tradicija tapusios kalėdinių žaisliukų kūrimo akcijos

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kviečia prisijungti prie tradicija tapusios kalėdinių žaisliukų kūrimo akcijos

2025-11-05

Ypatingai vertindamas savo šalies maisto kultūrą bei puikiai žinodamas turkų bei Viduržemio jūros regionų virtuvių populiarėjimą visame pasaulyje, po ilgų rinkos tyrimų, Utku Boyra nusprendė imtis verslo maisto srityje bei pristatyti Lietuvai visai naują verslo koncepciją – išskirtinių Viduržemio regionų maisto produktų parduotuvę, sujungtą su restoranu.

Nors šį verslą Utku Boyra įkūrė tik praeitais metais, jau džiaugiasi vis didėjančiu jo populiarumu ne tik mūsų šalyje, bet ir svetur. ,,Daugiau nei 90 proc. savo parduotuvės produkcijos importuojame iš Viduržemio regionų šalių. Jau dalį jos tiekiame ir tokiems prekybos tinklams kaip ,,Maxima’’, ,,Rimi’’, taip pat kitoms Lietuvos parduotuvėms, restoranams.  Dalis produkcjos iškeliauja ir į kitas Baltijos šalis’’, – savo verslo ypatumus pasakoja Utku, kasdien svarstydamas naujas verslo logistikos linijos galimybes.

Parduotuvėje ,,Eastanbul’’ prekių pasiūla išties stulbina – galima rinktis iš daugiau nei 1700 skirtingų produktų. Ir nors dalį jų lietuviai gausiai perka bei naudoja, vistik yra tokių produktų, kuriuos tenka išvysti ir pirmąkart. ,,Mūsų parduotuvėje yra nemažai nišinių maisto produktų, tad nenuostabu, kad lietuviai dažnai nežino, kaip ir kur jie vartojami. Todėl tose pačiose patalpose ir įkūrėme restoraną – norime parodyti bei supažindinti dar neatrastų produktų skonius bei naudojimo įvairiems patiekalams galimybes’’, – atskleidžia verslininkas.

Atsižvelgia į lietuvių valgymo ypatumus

Restorano ,,Meze’’ sienas puošia įspūdinga Stambulo miesto panorama, projektoriaus pagalba rodoma kvapą gniaužianti Turkijos gamta, ant stalų išdėlioti autentiški, šalį visame pasaulyje garsinantys turkiški prieskoniai. Apsilankius dažną klientą maloniai nustebina maisto kokybės ir draugiškų kainų santykis.

Restorane skirtingu dienos metu maistą galima rinktis net iš trijų valgiaraščių (pusryčių, pietų ir a la carte). Restorano virtuvei vadovauja šefas Christos Georgogiannopoulos, čia dirbti atvykęs iš gimtosios Graikijos. Šefas atskleidžia, kad visų valgiaraščiuose esančių patiekalų kokybė vienoda, o skirtingu metu siūlomas kitoks maistas dėl keleto priežasčių: tinkami patiekalai pusryčiams svarbūs visos dienos produktyvumui, pietų metu, taupydami klientų laiką, patiekalus siūlo išsirinkti iš dienos metu veikiančio bufeto. Vakarienei siūlomi patiekalai iš keptos mėsos, ypatingai avienos.

,,Tenka dažnai susidurti su svečiais, kuriems neteko ragauti tinkamai paruoštos avienos, tad į ją vis dar žiūrinčiais įtariai. Tačiau paragavę avienos pas mus, iškart pajaučia skirtumą – mes ją mokame paruošti taip, kad atsiskleistų geriausios mėsos savybės’’, – pasakoja šefas Christos.

Restoranas – ne tik vieta pavalgyti

,,Esame svetinga tauta ir mums šis restoranas nėra tik maisto patiekimo vieta – savo svečius norime matyti bendraujančius, besijuokiančius ir laimingus. Taip, kaip ir mūsų gimtojoje šalyje’’, – šypsosi Utku Boyra.

Šią vietą ypatingai pamėgo sveiko gyvenimo būdo šalininkai, šeimos, draugų kompanijos. Taip pat mėgstantys gaminti, bent kartą lankęsi Turkijoje ar Graikijoje, ten ragavę tradicinių patiekalų ir iki šiol prisimenantys jų skonį, norintys šiuos patiekalus pasigaminti namuose. Restorane yra organizuojami ir turkų bei Viduržemio virtuvių patiekalų gaminimo vakarai.

Utku Boyra pasakoja, kad Turkijoje vakarienių metu prie stalo praleidžiama išties daug laiko: ,,Prie stalo mes ne tik valgome, bet kartu ir bendraujame, diskutuojame, juokaujame, žaidžiame žaidimus. Šią savo tradiciją norime perduoti ir savo svečiams. Dėl to labai džiugu, kad į mūsų restoraną vis dažniau užsuka šeimos su vaikais, draugų kompanijos, kurie čia praleidžia tikrai nemažai laiko. Neretai pasitaiko, kad žmogus, pirmąkart atėjęs pas mus dieną papietauti, čia sugrįžta savaitgalį su draugais vakarienei.’’

Didžiąją savo laiko dalį Utku Boyra mielai leidžia restorane: bendrauja su klientais, supažindina juos su patiekalais valgiaraštyje, paaiškina, iš ko jie gaminami, taip pat mielai priima klientų pastebėjimus – tai leidžia įvairiapusiškai tobulinti savo verslą.

,,Ši verslo koncepcija buvo mano svajonė, mačiau, kad Lietuvoje turkiškas maistas tikrai mėgstamas ir vertinamas, tik ši niša dar buvo neišnaudota. Džiaugiuosi, kad pavyko įkurti tokią vietą, kurioje susipina gilios kulinarinės tradicijos, meilė maistui ir bendravimo kultūra’’, – pasakoja buvęs krepšininkas, savo verslo planus ateityje planuojantis sieti ir su kitomis Baltijos šalimis.

Nuotr. D.Lopetaičio

 

1 Iš 11
- +
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Ugniagesiai gelbėtojai į Šiaulius parvežė pasaulio čempionato auksą!
Įdomu

Ugniagesiai gelbėtojai į Šiaulius parvežė pasaulio čempionato auksą!

2025-10-28
Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas
Grožis

Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

2025-10-28
Lietuvos medalio meno kūrėjai iš Telšių įvertinti šiuolaikinių medalių parodoje Vokietijoje
Įdomu

Lietuvos medalio meno kūrėjai iš Telšių įvertinti šiuolaikinių medalių parodoje Vokietijoje

2025-10-28
Onikso akmuo
Gyvenimas

Onikso akmuo – išskirtinis grožis interjere ir kaip jį pritaikyti ilgaamžiškai

2025-10-23
Tytuvėnų bendruomenė įgyvendino projektą bendruomenės narių tarpusavio ryšių stiprinimui
Įdomu

Tytuvėnų bendruomenė įgyvendino projektą bendruomenės narių tarpusavio ryšių stiprinimui

2025-10-23
Šiaulių mieste kviečia jubiliejinis šiuolaikinio meno ir mados festivalis „Virus’30“!
Įdomu

Šiaulių mieste kviečia jubiliejinis šiuolaikinio meno ir mados festivalis „Virus’30“!

2025-10-22
Klimato savaitės 2025 renginiai Klaipėdoje
Įdomu

Klimato savaitės 2025 renginiai Klaipėdoje

2025-10-17
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą
Įdomu

Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą

2025-10-10
Šuo
Aplinka

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų
Naujienos

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Palangos miesto savivaldybės viešoji biblioteka
Palanga

Palangos viešosios bibliotekos skaitykloje atidaroma jautri paroda – „Kai skauda – kalba spalvos“

2025-11-07
Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge Tauragė – šeštoje vietoje
Aktualijos

Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge Tauragė – šeštoje vietoje

2025-11-11

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Įžuvinant Kretingos rajono tvenkinius paleista 1000 lydekų

Įžuvinant Kretingos rajono tvenkinius paleista 1000 lydekų

2025-11-13
Raseinių rajone toliau gerinama kelių infrastruktūra

Raseinių rajone toliau gerinama kelių infrastruktūra

2025-11-12
Šiandien – Neringos 588-ųjų ištakų diena!

Šiandien – Neringos 588-ųjų ištakų diena!

2025-11-12
Lapkričio 23 d. Palangoje bus minima Lietuvos kariuomenės diena

Lapkričio 23 d. Palangoje bus minima Lietuvos kariuomenės diena

2025-11-12
Varniuose pradėjo veikti paliatyviosios pagalbos vaikams ir suaugusiems dienos stacionaras

Varniuose pradėjo veikti paliatyviosios pagalbos vaikams ir suaugusiems dienos stacionaras

2025-11-11
Autobusas

Klaipėdos rajone – pokyčiai viešojo transporto maršrutuose

2025-11-11

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

2025-11-09

Naujausi

Įžuvinant Kretingos rajono tvenkinius paleista 1000 lydekų

Įžuvinant Kretingos rajono tvenkinius paleista 1000 lydekų

2025-11-13
FA „Šiauliai“ kitą sezoną pradės su nauju vyriausiuoju treneriu

FA „Šiauliai“ kitą sezoną pradės su nauju vyriausiuoju treneriu

2025-11-13
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.