Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Šeštadienis, 16 rugpjūčio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Žemaitijos gidas
2023-05-25
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
Straipsnio autorių nuotr.

Straipsnio autorių nuotr.

FacebookTwitterLinkedin

Šiandien mes retai nusprendžiame patys ruošti šaltus mėsos gaminius. Nepaisant mados, rūkymui įvairių medžių dūmuose neturime nei laiko, nei vietos. Alternatyva – prekybos centruose ar ekologiško maisto parduotuvėse – perkami produktai. Nesvarbu, iš kokio šaltinio pirksime, turime priimti pagrįstus sprendimus ir atidžiai perskaityti etiketes. Kuo mažiau konservantų, tuo geriau mums. Taip pat saugokitės nitratų ir nitritų, kurie naudojami gaminant dešras.

Dešros rūkymo būdai – karštas rūkymas ir šaltas rūkymas

Kad dešrelės būtų kuo skanesnės ir maistingesnės, reikia atkreipti dėmesį į jų paruošimą. Yra keletas skirtingų dešrų rūkymo būdų, kurie skiriasi naudojamų dūmų temperatūra, proceso trukme ir galutiniu dešrelių skoniu. Verta su jais susipažinti prieš pasirenkant ką valgysite.

Karštas rūkymas

Tai rūkymas su šiltais dūmais – tai paprasčiausias rūkymo būdas. Tokiu atveju temperatūra turi būti apie 22-45 °C su skirtingu dūmų tankiu. Rūkymas tokioje temperatūroje paprastai trunka nuo kelių valandų iki net 2 dienų.

Karštas rūkymas – tai greičiausias ir mažiausiai darbo reikalaujantis rūkymo būdas, jis vyksta 90 ° C temperatūroje ir vyksta trimis etapais. Pirmiausia gaminiai džiovinami dūmuose (temp. 25-45°C), po to tikras rūkymas (temp. iki 50°C) ir galiausiai trumpas kepimas (temp. 60-90°C). Tai labai greitas procesas – rūkyta mėsa būna paruošta maždaug po 1-2 valandų, tačiau rūkydamiesi baltymai uždaro mėsoje esančias poras ir dūmai neprasiskverbia į vidų.

Įdomupaskaityti

Šri Lanka

Kelionės į Šri Lanką – atraskite Indijos vandenyno perlą

2025-08-05
Kviečiame atstovauti Tauragės kraštui motociklininkų ralyje „Ryterna Modul Mototourism Rally“

Kviečiame atstovauti Tauragės kraštui motociklininkų ralyje „Ryterna Modul Mototourism Rally“

2025-08-05

Šaltas rūkymas

Technika, kuri šimtmečius buvo naudojama maistui, ypač mėsai ir dešroms, konservuoti. Tai daugiausiai laiko reikalaujantis procesas, tačiau produktas įgauna puikų patvarumą ir labai ryškų skonį bei aromatą. Taip yra daugiausia dėl to, kad dūmai ilgiau ir lėčiau prasiskverbia į mėsą ir taip patenka giliau. Tinkama temperatūra turi būti 12-25°C. Pats procesas trunka nuo kelių valandų iki kelių dienų, o kartais net savaičių.

Kokia mėsa geriausiai tinka rūkytai dešrai?

Dešrai gaminti galima naudoti bet kokią mėsą, tačiau dažniausiai naudojama kiaulienos sprandinė ir kiaulienos arba jautienos mentė. Kiauliena dažniau naudojama itališkose ir ispaniškose dešrelėse, o jautiena – angliškose ir vokiškose. Verta paminėti, kad, be šių dviejų pagrindinių dešrų rūšių, yra daug rūšių pagamintų iš vištienos, elnienos, triušienos ir kitos mėsos.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Nauji kūrybos vėjai Juodkrantėje
Įdomu

Nauji kūrybos vėjai Juodkrantėje

2025-08-04
Kiek pinigų reikia norint varžytis „drifto“ varžybose: sumos prasideda nuo kelių tūkstančių eurų
Įdomu

Kiek pinigų reikia norint varžytis „drifto“ varžybose: sumos prasideda nuo kelių tūkstančių eurų

2025-07-31
Z karta keliauja kitaip: kaip ji keičia turizmo pasaulį?
Įdomu

Z karta keliauja kitaip: kaip ji keičia turizmo pasaulį?

2025-07-31
Grybai |
Įdomu

Baravykai ant Jūsų stalo – geriausi receptai!

2025-07-29
Naujas pasaulio rekordas: A. Kanopkinas visą parą važiavo maksimaliu tempu
Įdomu

Naujas pasaulio rekordas: A. Kanopkinas visą parą važiavo maksimaliu tempu

2025-07-28
Tarptautinis tyrimas „BootStRaP“ Lietuvoje
Įdomu

Tarptautinis tyrimas „BootStRaP“ Lietuvoje

2025-07-28
Tauragės rajono jaunimo išgyvenimo nuotykis
Įdomu

Tauragės rajono jaunimo išgyvenimo nuotykis

2025-07-26
Plungės miesto šventės eisenos nugalėtojai
Įdomu

Plungės miesto šventės eisenos nugalėtojai

2025-07-25
Šiauliuose kursuoja unikalus autobusas papuoštas Ikaru ir miesto simboliais
Įdomu

Šiauliuose kursuoja unikalus autobusas papuoštas Ikaru ir miesto simboliais

2025-07-22
Mažeikiuose – ANBO eskadrilės lėktuvai
Įdomu

Mažeikiuose – ANBO eskadrilės lėktuvai

2025-07-21

Skaitomiausia

Sukčiai tampa gudresni, o aukos – vis dar tyli: kas ketvirtas nukentėjęs lietuvis jaustų gėdą
Aktualijos

Sukčiai tampa gudresni, o aukos – vis dar tyli: kas ketvirtas nukentėjęs lietuvis jaustų gėdą

2025-08-11
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Plungės rajono savivaldybės maudyklos: maudytis saugu
Aplinka

Plungės rajono savivaldybės maudyklos: maudytis saugu

2025-05-27
„Telia“ stato naują bazinio ryšio stotį Palangoje – „Meldas“
Aktualijos

„Telia“ stato naują bazinio ryšio stotį Palangoje – „Meldas“

2025-08-10
Startuoja trečioji Nacionalinė teisinių žinių olimpiada!
Įdomu

Startuoja trečioji Nacionalinė teisinių žinių olimpiada!

2018-03-22

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Klaipėdos rajone atsiras pirmieji grupinio gyvenimo namai

Klaipėdos rajone atsiras pirmieji grupinio gyvenimo namai

2025-08-15
Krepšinio čempionato sidabro medalio laimėtoja Gėla Kačinskaitė

Krepšinio čempionato sidabro medalio laimėtoja Gėla Kačinskaitė

2025-08-15
Klaipėdos uostas imasi vystyti Jurbarko uostą

Klaipėdos uostas imasi vystyti Jurbarko uostą

2025-08-15
„Litesko“ pradėjo reikšmingą Kelmės šilumos tinklų atnaujinimo projektą

„Litesko“ pradėjo reikšmingą Kelmės šilumos tinklų atnaujinimo projektą

2025-08-14
Nuo rugpjūčio 18-osios uždaroma Tilto gatvė Gargžduose

Nuo rugpjūčio 18-osios uždaroma Tilto gatvė Gargžduose

2025-08-14
Su krepšinio klubo „Šiauliai“ vadovais aptartas artėjantis sezonas

Su krepšinio klubo „Šiauliai“ vadovais aptartas artėjantis sezonas

2025-08-14

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Sukčiai tampa gudresni, o aukos – vis dar tyli: kas ketvirtas nukentėjęs lietuvis jaustų gėdą

Sukčiai tampa gudresni, o aukos – vis dar tyli: kas ketvirtas nukentėjęs lietuvis jaustų gėdą

2025-08-11
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25

Naujausi

L. Kojičius karjerą tęs Graikijos čempionate

L. Kojičius karjerą tęs Graikijos čempionate

2025-08-16
Savaitės rungtynių apžvalga: DFK „Dainava“ atsispyrė nuo apačios

Savaitės rungtynių apžvalga: DFK „Dainava“ atsispyrė nuo apačios

2025-08-15
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.