Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Sekmadienis, 16 lapkričio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » Ką valgo olimpiniai čempionai? Jevgenijaus Šuklino paslaptys

Ką valgo olimpiniai čempionai? Jevgenijaus Šuklino paslaptys

Paulius Liškauskas
2016-04-02
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Vis daugiau žmonių šiais laikais propaguoja sveiką gyvenimo būdą, laisvalaikį leisdami sporto salėse ir didelį dėmesį skirdami sveikai ir subalansuotai mitybai. Nusprendėme pasidomėti, kuo skiriasi sveikai besimaitinančio ir intensyviai sportuojančio asmens mitybos racionas. Štai kanojininkas, olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas treniruotis nesustoja net ir šaltuoju metų laiku, tačiau po keturias treniruotes kasdien turinčio vyro mityba paremta daugeliui žinomomis taisyklėmis.

J. Šuklinas beveik visą laiką praleidžia toli nuo gimtinės, treniruodamasis sporto stovyklose. Šiuo metu kanojininkas – jau penktoje stovykloje iš eilės, kuri vyksta Portugalijoje.

„Stovykla paprastai trunka tris savaites, o tuomet prasideda kita, todėl į Lietuvą grįžtu labai trumpam. Irklavimas – nelabai dėkinga sporto šaka, nes žiemą Lietuvoje treniruotis negalime: formą palaikyti tenka sportuojant užsienyje, šiltuose kraštuose. Todėl mityba, būnant svetur, priklauso nuo to, kur gyvename. Kai kuriose vietose pasirinkimo nėra: ką mums patiekia, tą ir valgome“, – pasakojo žymus sportininkas. Tiesa, netrukus prasidėsiančios paskutinės stovyklos iki sezono metu yra metamas svoris, atidžiau vertinami produktai.

„Prieš sezono pradžią vykstančiose stovyklose kartu su kitais sportininkais nuomojamės butą, perkame produktus ir valgyti gaminamės patys. Racionas – labai paprastas. Ryte, beveik visąlaik, valgome avižinę košę, per pietus – ryžius, salotas ir, neretai, vištienos krūtinėlę, o vakare – salotas bei žuvį ar, vėlgi, vištieną. O jei naktį dar jaučiuosi alkanas, renkuosi graikišką jogurtą arba varškę, – vardijo J. Šuklinas. – Tarp pagrindinių patiekalų užkandžiauju tik vaisiais ir riešutais. Idealiausi pastaruoju atveju – tokie mišiniai, kaip „1 GO“, nes nedidelės porcijos leidžia žinoti tikslų kalorijų kiekį ir nepiktnaudžiauti.“

Įdomupaskaityti

Stresas

Imunitetas ir stresas – kaip išlaikyti vidinį balansą?

2025-11-10
Šiauliai Kalėdas pasitiks puoselėdamas tikrumo, natūralumo ir jaukumo tradicijas

Šiauliai Kalėdas pasitiks puoselėdamas tikrumo, natūralumo ir jaukumo tradicijas

2025-11-10

Paklaustas nuomonės apie nevalgymą vakarais, kanojininkas teigė šios taisyklės besilaikantis savaip. Jo nuomone, nevalgyti po 18 val. yra neteisinga ir netgi žalinga organizmui, ypač, jei vakare – treniruotė.

„Mano paties treniruotės baigiasi tik prieš 20 val., tad likti nevalgius negerai: organizmui būtina atsistatyti. Kai nesportuoju, vakare valgau vaisius, lengvas salotas, varškę ar porą kiaušinių. Visiems patarčiau nepersistengti su vakariene ir paskutinį kartą pavalgyti prieš 20 val., nes jei vakarieniauji prieš 18 val. iki pusryčių lieka labai daug laiko, tad organizmas be maisto būna daugiau nei 12 val. – tai nėra gerai, nes kūnui reikia resursų. Pats buvau net tris metus susilažinęs su draugu, jog atėjus vakarui nevalgysiu – tą daryti sekėsi, tačiau dabar mieliau renkuosi lengvą vakarienę“, – kalbėjo olimpietis.

Paskutinę kovo savaitę J. Šuklinas atidarys sveikos mitybos principais paremtą restoraną savo gimtajame mieste – Visagine. Kanojininko teigimu, patiekalai atrinkinėjami ir vertinami jo paties – klientams nebus siūloma nieko, kas nepatiktų pačiam. Pagrindinis patiekalas bus sportininko mėgstami, ant grilio kepti jautienos kepsniai.

„Mėsą tieksime pagal specialias taisykles: ją fermentuosime 24 paras. Vienas iš pagrindinių tikslų yra gastronominio lygio mažuose miesteliuose (kur klesti kebabų kioskai) pakėlimas. Perkame tik pačius geriausius produktus, kreipdami didelį dėmesį į kokybę. Tačiau šalia išskirtinių patiekalų, siūlysime ir paprastesnius valgius“, – sakė mitybai ypatingai daug dėmesio skiriantis sportininkas.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?
Gyvenimas

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

2025-11-09
Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kviečia prisijungti prie tradicija tapusios kalėdinių žaisliukų kūrimo akcijos
Akmenė

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kviečia prisijungti prie tradicija tapusios kalėdinių žaisliukų kūrimo akcijos

2025-11-05
Ugniagesiai gelbėtojai į Šiaulius parvežė pasaulio čempionato auksą!
Įdomu

Ugniagesiai gelbėtojai į Šiaulius parvežė pasaulio čempionato auksą!

2025-10-28
Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas
Grožis

Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

2025-10-28
Lietuvos medalio meno kūrėjai iš Telšių įvertinti šiuolaikinių medalių parodoje Vokietijoje
Įdomu

Lietuvos medalio meno kūrėjai iš Telšių įvertinti šiuolaikinių medalių parodoje Vokietijoje

2025-10-28
Onikso akmuo
Gyvenimas

Onikso akmuo – išskirtinis grožis interjere ir kaip jį pritaikyti ilgaamžiškai

2025-10-23
Tytuvėnų bendruomenė įgyvendino projektą bendruomenės narių tarpusavio ryšių stiprinimui
Įdomu

Tytuvėnų bendruomenė įgyvendino projektą bendruomenės narių tarpusavio ryšių stiprinimui

2025-10-23
Šiaulių mieste kviečia jubiliejinis šiuolaikinio meno ir mados festivalis „Virus’30“!
Įdomu

Šiaulių mieste kviečia jubiliejinis šiuolaikinio meno ir mados festivalis „Virus’30“!

2025-10-22
Klimato savaitės 2025 renginiai Klaipėdoje
Įdomu

Klimato savaitės 2025 renginiai Klaipėdoje

2025-10-17
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų
Naujienos

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge Tauragė – šeštoje vietoje
Aktualijos

Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge Tauragė – šeštoje vietoje

2025-11-11
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Raseinių ligoninėje atvertas modernus fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius

Raseinių ligoninėje atvertas modernus fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius

2025-11-15
Europos karatė kiokušin vicečempionas Gargždiškis Jonas Stanevičius

Europos karatė kiokušin vicečempionas Gargždiškis Jonas Stanevičius

2025-11-15
„Telšiai“ atlaikė kretingiškių puolimą ir įsirašė aštuntąją pergalę

„Telšiai“ atlaikė kretingiškių puolimą ir įsirašė aštuntąją pergalę

2025-11-14
Palangoje duris atvėrė pirmieji uždari teniso kortai

Palangoje duris atvėrė pirmieji uždari teniso kortai

2025-11-14
38 naudingumo balus surinkęs G. Matulis pasižymėjo jurbarkiečių pergalėje Vilkaviškyje

38 naudingumo balus surinkęs G. Matulis pasižymėjo jurbarkiečių pergalėje Vilkaviškyje

2025-11-14
Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ pratęsė pergalių seriją

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ pratęsė pergalių seriją

2025-11-14

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16

Naujausi

Kakės Makės šviesų parkas Klaipėdos Danės skvere

Kakės Makės šviesų parkas Klaipėdos Danės skvere

2025-11-15
Raseinių ligoninėje atvertas modernus fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius

Raseinių ligoninėje atvertas modernus fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius

2025-11-15
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.