Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Pirmadienis, 20 spalio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Gyvenimas » Po Velykų likę margučiai: kaip sumaniai juos panaudoti, kad netektų išmesti?

Po Velykų likę margučiai: kaip sumaniai juos panaudoti, kad netektų išmesti?

Žemaitijos gidas
2017-04-18
Gyvenimas, Įdomu
Laikas: 4 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Velykoms vien tik „Maximoje“ nuperkama beveik 1,5 mln. dėžučių vištų kiaušinių. Ir nors 6 iš dešimties apklaustųjų „Maximos“ pirkėjų teigia per šventes suvalgantys bent po 3 – 4 kiaušinius, nesuvalgytų margučių vis tiek lieka. Tinklaraščio Nidosreceptai.lt autorė Nida Degutienė pataria, ką daryti su margintais, tačiau nesuvalgytais kiaušiniais.

„Maximos“ pirkėjų nuomonės tyrimas rodo, kad nesuvalgytų margučių lieka 7 iš 10 apklaustų šeimų. Pasak Nidosrecetai.lt autorės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.

„Kiaušiniai yra tie produktai, iš kurių galima pagaminti begalę patiekalų. Todėl kartu su „Maxima“ kviečiu tausoti maistą ir neišmesti nesuvalgytų margučių. Iš jų galima pasigaminti ir šaltų užkandžių, ir priedų sriuboms ar karštiems patiekalams“, – sako N. Degutienė. Pasak jos, svarbu, kad planuodami sunaudoti visus margučius, namiškiai pasirūpintų kiaušinius po švenčių sudėti į šaldytuvą ir sunaudoti juos artimiausiomis dienomis. O sveikiausi margučiai bus tie, kuriuos dažėte natūraliais dažais, mat tokiu atveju galite būti tikri, kad cheminiai dažai per lukštą nesusigėrė į patį kiaušinį net ir palaikius jį po švenčių.

Dalinamės Nidos Degutienės receptų, kurie padės sumaniai panaudoti po šventės likusį maistą, idėjomis.

Lukštuose farširuoti kepti kiaušiniai su džiūvėsiais

Reikės: 6 kietai virtų margučių, dažytų natūraliais dažais; 2-3 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų; 2 šaukštų kambario temperatūros sviesto; druskos, juodųjų pipirų; 3-4 šaukštų džiūvėsių; 2 šaukštų sviesto kepimui.

Nenuluptus kiaušinius atsargiai (geriausia dantytu peiliu) išilgai perpjaukite pusiau. Pjaukite labai lėtai ir nespaudžiant, kad nesutrupėtų lukštas. Atsargiai šaukšteliu išskobkite kiaušinio trynį ir baltymą, sudėkite į nedidelį dubenėlį. Šakute sutrinkite kiaušinių trynius ir baltymus, kol jie virs smulkiais trupinėliais. Suberkite susmulkintus laiškinius svogūnus, minkštą sviestą, ir viską gerai išmaišykite. Masę pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Šiuo įdaru užpildykite visas išskobtas kiaušinių lukštų puseles, kaskart švelniai paspausdami, kad užsipildytų visos ertmės. Išlyginkite kiekvienos puselės įdaro viršų. Lėkštelėje išberkite džiūvėsius ir į juos įspauskite kiekvieno farširuoto kiaušinio įdarą, kad džiūvėsiai gerai priliptų.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Dėkite kiaušinių puseles įdaru į apačią ir kepkite, kol džiūvėsiai apskrus, paruduos, ir sušils kiaušinio įdaras.

Patiekite iškart.

Lukštuose farširuoti kepti kiaušiniai su migdolais

Reikės: 6 kietai virtų magučių, dažytų natūraliais dažais; 2 skiltelių susmulkinto česnako; 2-3 šaukštų smulkintų petražolių; 2 šaukštų riebios grietinės; 50 gr. tarkuoto kieto fermentinio sūrio; druskos, juodųjų pipirų; 3-4 šaukštų plokštelėmis pjaustytų migdolų; 2 šaukštų sviesto.

Kiaušinius atsargiai (geriausia dantytu peiliu) išilgai perpjaukite pusiau. Pjaukite labai lėtai ir nespaudžiant, kad nesutrupėtų lukštas. Atsargiai šaukšteliu išskobkite kiaušinio trynį ir baltymą, sudėkite į nedidelį dubenėlį. Šakute sutrinkite kiaušinių trynius ir baltymus, kol jie virs smulkiais trupinėliais. Suberkite susmulkintus česnakus, petražoles, grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, ir viską gerai išmaišykite. Masę pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Šiuo įdaru užpildykite visas išskobtas kiaušinių lukštų puseles, kaskart švelniai paspausdami, kad užsipildytų visos ertmės, ir išlygindami puselės viršų. Nedidelėje lėkštėje išberkite migdolų plokšteles ir į juos įspauskite kiekvieno farširuoto kiaušinio įdarą, kad kuo daugiau migdolų priliptų.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Dėkite kiaušinių puseles įdaru į apačią ir kepkite, kol migdolai apskrus, ir visas kiaušinio įdaras sušils.

Patiekite iškart.

Įdomupaskaityti

Maistas

Lietuviai netaupo ir išmeta tonas maisto: ką galime padaryti?

2025-10-17
Palanga nominuota 2026 metų Europos sporto miestu

Palanga nominuota 2026 metų Europos sporto miestu

2025-10-16

Krienų sriuba su kiaušiniais

Reikės: 1 šaukšto sviesto; 1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustyto svogūno; 4 nuluptų ir supjaustytų kubeliais bulvių; 2 skiltelių susmulkinto česnako; 1 šaukšto mairūno; 4 rūkytų dešrelių (supjaustytų griežinėliais); 1,25 litro karšto sultinio arba vandens; 2 šaukštelių krienų (arba pagal skonį); 100 ml riebios grietinės; druskos, pipirų.

Patiekimui jums reikės 3-4 kietai virtų margučių, dažytų natūraliais dažais, ir 2-3 šaukštų smulkintų svogūno laiškų.

Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Suberkite bulves ir toliau kepinkite, kol jos truputį suminkštės. Tada suberkite česnakus, mairūną ir dešreles, ir dar apie minutę pakepinkite maišydami. Supilkite karštą sultinį (arba vandenį), užvirkite ir uždengę virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visai suminkštės. Pabaigoje įmaišykite krienus ir išjunkite.

Grietinę sumaišykite su keliais šaukštais karštos sriubos, ir tada supilkite į puodą, viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.

Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įdėkite stambiai supjaustytų kietai virtų kiaušinių ir pabarstykite svogūno laiškais. Atskirai patiekite krienų, jeigu kas nors norėtų sriubą pagardinti.

Skanaus!

Šiuo metu Lietuvoje veikia 237 „Maxima“ parduotuvės, kuriose dirba beveik 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Daugiau informacijos:

Renata Dantė

„Maxima LT“ komunikacijos vadovė

Mob. +370 655 26656

El. paštas renata.dante@maxima.lt

 

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Rudens fenomenas sporto salėse: meilė trunka tris savaites
Gyvenimas

Rudens fenomenas sporto salėse: meilė trunka tris savaites

2025-10-15
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Vairavimo baimė: kas ją sukelia ir kaip su ja susitvarkyti?
Gyvenimas

Miego svarba: penktadalis sunkių eismo įvykių – dėl mieguistumo ir nekokybiško poilsio

2025-10-13
Gyvenimas

Konservuoti, fermentuoti, šaldyti: kaip išsaugoti vitaminus ir pasirūpinti sveikata rudenį

2025-10-13
Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą
Įdomu

Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą

2025-10-10
Šuo
Aplinka

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09
Vaistinėlė prieš gimdymą: ką svarbu turėti mamai ir naujagimiui pirmosioms savaitėms
Gyvenimas

Vaistinėlė prieš gimdymą: ką svarbu turėti mamai ir naujagimiui pirmosioms savaitėms

2025-10-08
„ORLEN Lietuva“ kviečia į Atvirų durų dieną
Įdomu

„ORLEN Lietuva“ kviečia į Atvirų durų dieną

2025-10-07
Vienatvė ryšio amžiuje: tyrimai atskleidžia, kas gali padėti vyresniems šeimos nariams
Gyvenimas

Vienatvė ryšio amžiuje: tyrimai atskleidžia, kas gali padėti vyresniems šeimos nariams

2025-10-07
Palangos žydų bendruomenė kviečia į ekskursiją 
Įdomu

Palangos žydų bendruomenė kviečia į ekskursiją 

2025-09-30

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?
Receptai

Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

2025-01-22
Laukai
Naujienos

Pradėtos mokėti avansinės išmokos, susijusios su plotu ir ūkiniais gyvūnais

2025-10-17
Pinigai
Kriminalai

Pareikšti įtarimai Akmenės rajono Seimo nariui Tomui Martinaičiui

2025-10-17
R. Lomažas – apie Europos čempionatą, patirtį Eurolygoje ir malonų jausmą atvykti į Klaipėdą
Klaipėda

R. Lomažas – apie Europos čempionatą, patirtį Eurolygoje ir malonų jausmą atvykti į Klaipėdą

2025-10-16

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Puoselėkime senuosius lietuviškus papročius, būkime kritiški  Helovino renginiams

Puoselėkime senuosius lietuviškus papročius, būkime kritiški Helovino renginiams

2025-10-19
Jurbarkiečių klaidos varžybose prieš Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

Jurbarkiečių klaidos varžybose prieš Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

2025-10-19
Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ nusileido „Žalgirio“ jaunimui

Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ nusileido „Žalgirio“ jaunimui

2025-10-19
I. Sargiūnas siautėjo pirmoje pusėje, tačiau „Rytas”  tik lemiamu metu palaužė „Neptūną”

Vilniaus „Rytas” lemiamu metu palaužė Klaipėdos „Neptūną”

2025-10-19
NBA finišo tiesiojoje: apžvelkime turnyrines lenteles

„Vytis-VDU“ dramatiška pergalė prieš Palangos „Olimpą“

2025-10-19
Rungtynių pulsas: 3 įdomūs faktai apie „Ryto“ ir „Neptūno“ rungtynes

LKL įdomiausi artėjančių rungtynių faktai

2025-10-19

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

2025-01-22

Naujausi

Puoselėkime senuosius lietuviškus papročius, būkime kritiški  Helovino renginiams

Puoselėkime senuosius lietuviškus papročius, būkime kritiški Helovino renginiams

2025-10-19
Jurbarkiečių klaidos varžybose prieš Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

Jurbarkiečių klaidos varžybose prieš Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

2025-10-19
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.