Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Ketvirtadienis, 18 rugsėjo
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Receptai » Pyragų dienai – obuolių pyragas be sviesto, be vargo ir be didelių išlaidų

Pyragų dienai – obuolių pyragas be sviesto, be vargo ir be didelių išlaidų

Paulius Liškauskas
2025-03-14
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Obuolių pyragas | Freepik

Obuolių pyragas | Freepik

FacebookTwitterLinkedin

Kovo 14 – ypatinga diena ne tik matematikams, bet ir smaližiams. Trečio metų mėnesio 14 diena tapo „pi“ (π) skaičiaus simboliu, nes 3, 1 ir 4 – pirmosios skaičiaus reikšmės. O kadangi „pi“ angliškai tariama kaip „pie“ (liet. pyragas), diena dažnai pažymima suvalgant šį desertą. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, pastebi, kad pirkėjams pasilepinti dažniausiai specialios progos nereikia. Pasak jos, pyragus ar tortus lietuviai mėgsta, todėl paprastai artėjant savaitgaliui išauga tiek produktų jiems, tiek jau paruoštų skanėstų paklausa.

 

Medaus tortas – nukarūnuotas

 

Lietuviai – smaližiai, ir prieš savaitgalius ar įvairias šventes matyti, kad ūgteli šaldytos tešlos, miltų, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai, sako G. Kitovė.

 

Ką lietuviai mėgsta, kai ieško jau paruošto deserto? G. Kitovė atskleidžia, kad jau kurį laiką nuo seno populiarus „Medutis“ savo karūną perleidęs kitam, nemažiau žinomam desertui. „Iki“ pardavimų duomenys rodo, kad labiausiai pirkėjai mėgsta legendinį Kuršėnų vyniotinį. Trečioje vietoje – vėlgi klasika, Napoleono pyragas.

 

„Tačiau lietuviai mėgsta ir eksperimentuoti. Pavyzdžiui, pastaraisiais metais ypač pamėgę įvairių skonių ir dydžių prancūziškas tartaletes, eklerus, karališką kokosinį „Raffaelo“ pyragą. Kad kiekvienas atrastų savo favoritą, ir taip gausų pyragų, tortų, pyragėlių asortimentą kasmet papildome – nustebinome naujienomis“, – sako G. Kitovė.

 

Kai norisi naminio kepinio – lengvas obuolių ir varškės pyragas

 

Įdomupaskaityti

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30

„Iki“ konditeris Thierry Lauvray pasakoja, kad obuolių pyragas – vienas populiariausių kepinių visame pasaulyje, todėl jo receptų niekada nebus per daug.

 

„Paprastai tešla obuolių pyragui būna sodri, trapi – tam reikia nemažai sviesto. Bet greitam, visiškai lengvai paruošiamam ir drėgnam obuolių kepiniui jo gali net nereikėti – pakaks varškės ir šiek tiek aliejaus. Tuo tarpu dailiai supjaustyti obuoliai suteiks tiek skonį, tiek vaizdą – pyragą norėsis valgyti net akimis“, – sako konditeris.

 

Dažnai obuoliniai kepiniai šaukšte šaukiasi cinamono, tačiau Th. Lauvray siūlo išmėginti šiek tiek kitokį variantą – prasidėjus pavasariui, norisi daugiau gaivumo, o tai suteiks citrinos sultys ir žievelė.

 

„Šis varškės ir obuolių pyragas su gaivinančiu citrinų aromatu – tobulas trio, kai norisi kažko gardaus, bet nesinori virtuvėje leisti daug laiko. Tereikia nepatingėti obuolius supjaustyti ne tik pačiam pyragui, bet dalį jų išdėlioti ant viršaus gražiu raštu – iškepęs jis atrodys labai gražiai“, – sako Th. Lauvray.

 

Porcijos: vienas 23 cm skersmens pyragas

Gaminimo laikas: apie 1 val.

Reikės:

  • 250 g varškės,
  • 4 didelių obuolių,
  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių,
  • 1 citrinos,
  • 150 g cukraus,
  • 1 pakelio vanilinio cukraus,
  • 60 ml augalinio aliejaus,
  • 150 g kvietinių miltų,
  • 50 g krakmolo,
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių,
  • cukraus pudros pabarstymui.

Gaminame:

  1. Kiaušinius ir varškę iš šaldytuvo išimkite iš anksto ir palikite, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Varškę gerai pertrinkite.
  2. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, nulupkite, išskobkite šerdį, supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į dubenį, sumaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota žievele.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. 23 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, užlenkite kraštą, palikdami popierių kaboti.
  4. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps lengvi ir puri, apie 5-7 minutes. Pabaigoje įberkite vanilinio cukraus.
  5. Į išplaktus kiaušinius sudėkite varškę, augalinį aliejų ir maišykite apie pusę minutės nedideliu mikserio greičiu.
  6. Sumaišykite kvietinius miltus su krakmolu ir kepimo milteliais, tada suberkite į išplaktą masę ir maišykite nedideliu mikserio greičiu, kol ingredientai susijungs į vientisą tešlą.
  7. Į masę sudėkite maždaug 2/3 obuolių ir šaukštu išmaišykite. Supilkite į formą, išlyginkite paviršių, ant viršaus išdėliokite likusius obuolius, švelniai įspausdami juos į tešlą.
  8. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes (kol iš vidurio ištrauktas dantų krapštukas bus sausas). Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Desertai
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Receptai

Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių

2025-08-08
Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai
Receptai

Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai

2025-08-06
Grybai |
Įdomu

Baravykai ant Jūsų stalo – geriausi receptai!

2025-07-29
Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas
Receptai

Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas

2025-07-29
Receptai

Česnakinis sviestas – išbandykite receptus, kurie renka milijonus patiktukų internete

2025-07-28

Skaitomiausia

Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone
Aktualijos

Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

2025-09-13
Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!
Kriminalai

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

2025-09-10
Akmenėje – itin moderni gamykla
Akmenė

Akmenėje – itin moderni gamykla

2025-09-14
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?
Receptai

Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

2025-01-22

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Telšiai

Telšiuose steigs naują pramonės parką – jam suteiktas valstybei svarbaus projekto statusas

2025-09-17
Dėl uždelstos medicininės pagalbos Šilalėje

Dėl uždelstos medicininės pagalbos Šilalėje

2025-09-17
Tęsiama Raseinių rajono sveikatos priežiūros įstaigų modernizacija

Tęsiama Raseinių rajono sveikatos priežiūros įstaigų modernizacija

2025-09-17
Pasaulinis sveikatingumo savaitgalis Palangoje

Pasaulinis sveikatingumo savaitgalis Palangoje

2025-09-17
UAB „Palangos vandenys” informuoja – laikinai nutrauktas vandens tiekimas keletui vartotojų

UAB „Palangos vandenys” informuoja – laikinai nutrauktas vandens tiekimas keletui vartotojų

2025-09-17
Koncertas Palangoje – „M. K. Čiurlionio metams skambant“

Koncertas Palangoje – „M. K. Čiurlionio metams skambant“

2025-09-17

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

2025-09-13
Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

2025-09-10

Naujausi

Telšiai

Telšiuose steigs naują pramonės parką – jam suteiktas valstybei svarbaus projekto statusas

2025-09-17
Šaulių hakatone užaugusio startuolio vadovas: Lietuva tikrai gali konkuruoti kosmose

Šaulių hakatone užaugusio startuolio vadovas: Lietuva tikrai gali konkuruoti kosmose

2025-09-17
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.