Turbūt jau ne kartą esate girdėję, kad dažnas nori sveikiau maitintis, atsisakyti tam tikrų maisto produktų ir panašiai. Labai dažnas atsisako valgyti kiaulieną ir renkasi kitas alternatyvas. Kadangi jų yra ganėtinai nemažai, tad kartais galima net nepajusti, kad buvo atsisakyta tam tikros rūšies produktų. Kalbant apie žemaičių blynus, jie dažniausiai yra gaminami su kiaulienos įdaru. Tačiau jeigu tokios mėsos nevartojate, yra keli variantai, kuo ją galima pakeisti. Apie tai plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.
Paprastai pagaminami žemaičių blynai su vištiena
Vištiena yra tas produktas, kuris gali gelbėti įvairiose situacijose. Ją patogu rinktis, nes daugelis žmonių ją mėgsta ir gana dažnai renkasi. Tad jei sugalvojote gaminti žemaičių blynus ir dvejojate dėl kiaulienos įdaro, jį puikiai galite pakeisti vištiena. Žemaičių blynai su vištiena pasigamins lygiai taip pat kaip ir blynai su kitokiu įdaru, tad galite būti garantuoti, kad toks patiekalas gausis puikiai. Kad jie išeitų dar skanesni, patartina rinktis mėsą, kuri yra drėgnesnė ir kepama ne taip greitai išsausėja. Turbūt vienas geriausių pasirinkimų gali būti šlaunelių mėsa. Tokius blynus patogu ruošti ir dėl to, kad vištieną nebūtina malti. Jeigu neturite mėsmalės, ją galite susmulkinti peiliu.
Kas tinka prie žemaičių blynų su vištiena?
Tikriausiai bet kokių blynų nebūtų galima įsivaizduoti be pagardų. Lygiai tokia pati situacija yra ir su šiais blynais. Jie gali būti valgomi lygiai taip pat kaip ir kiti, tai yra su grietine ar pasigamintais padažais. Tad kiekvienas gali rinktis tokį variantą, kuris yra skanus ir priimtinas. Jeigu patinka, galite gamintis įvairius naminius padažus, kurie šį patiekalą pagardins dar labiau.
Kiti patarimai, kurie leis pasigaminti skanius žemaičių blynus su vištiena
Pateikiame dar kelis patarimus, kurie leis šį patiekalą pasigaminti dar skanesnį:
- Reikėtų rinktis kaip įmanoma šviežesnę vištieną.
- Gaminant įdarą reikėtų nepagailėti įvairių skonių, tai yra dėti tokius prieskonius, kurie tinka vištienai, nepagailėti druskos ir pipirų. Jeigu mėgstate svogūną ir česnaką, juos taip pat nepamirškite įdėti, kada gaminate įdarą.
- Blynus stenkitės apkepti tolygiai. Būtina nustatyti tokią kaitrą, kad ji negalėtų sudeginti blyno išorės, o vidus liktų šaltas. Nors įdaras jau ir bus pagamintas, tačiau jis turi pakankamai gerai pašilti, kad visi skoniai galėtų susimaišyti.