Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Antradienis, 23 gruodžio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Laisvalaikis » Garsi maisto tinklaraštininkė teigia, kad kefyras tinka ne tik šaltibarščiams

Garsi maisto tinklaraštininkė teigia, kad kefyras tinka ne tik šaltibarščiams

Paulius Liškauskas
2025-04-09
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Visuomenėje, kurioje atrodo, kad viskas jau yra atrasta ir išbandyta, maisto tinklaraštininkai įrodo priešingai – jie atveria duris naujiems, dar neragautiems skoniams. Viena populiariausių Lietuvoje maisto tinklaraštininkių, „Nestoras maistas“ įkūrėja Ieva Greičiūnaitė, sako, kad eksperimentai virtuvėje jai – kasdienybė. Milžinišką auditoriją subūrusi moteris dalijasi receptais ne tik iš meilės maistui, bet ir vedina savotiškos misijos – parodyti, kad skanus ir sveikas maistas gali būti gaminamas paprastai. Kaskart eksperimentuodama ji gali nustebinti ir pati save bei sulaužyti giliai įsišaknijusius stereotipus. Pavyzdžiui, kas sakė, kad kefyras tinka tik šaltibarščiams?

Gaminti galima skaniai, sveikai ir paprastai

„Juoda duona su sviestu man yra pats geriausias desertas“, – juokiasi I. Greičiūnaitė. Tačiau ši jos frazė aiškiai atspindi ir jos maisto filosofiją – genialumas slypi paprastume, o maisto gaminimas neturi virsti kančia.

Maisto tinklaraštininkė atskleidžia, kad nemėgsta sudėtingo paruošimo proceso ir ilgų valandų, praleistų virtuvėje. Kaip ji suranda balansą tarp įdomaus skonio ir paprasto paruošimo?

„Gal ir skamba ironiškai, bet nemėgstu suktis virtuvėje ilgai, o valgyti skaniai – patinka. Todėl mano noras pagaminti patiekalą greičiau, priverčia pasukti galvą, kaip tai padaryti. Dažnai renkuosi pažįstamą patiekalą ir pakeičiu vieną ar kitą ingredientą. Eksperimentuoju ir tada atsiranda pajautimas – kas galėtų tikti, o kas ne“, – svarsto I. Greičiūnaitė.

Receptais dalijasi su tūkstančiais žmonių

Dabar Ievos „Instagram“ paskyrą „Nestoras maistas“ seka daugiau nei 100 tūkstančių žmonių. Mintis pasidalinti įvairiais receptais ir patiekalų idėjomis su visuomene Ievai kilo dar 2017 m., kai ji pajuto prikaupusi nemažai kasdienybę palengvinančių receptų, susijusių su sveiku gyvenimo būdu.

„Noras gaminti ir eksperimentuoti apskritai gimė išėjus iš tėvų namų. Reikėjo pasirūpinti savimi. Tuo metu dar dirbau modeliu, todėl žinojau, kad maistas turi įtakos ne tik savijautai, bet ir išvaizdai. Dirbant tokį darbą man tai buvo ypač svarbu. Todėl pradėjau ieškoti receptų ir eksperimentuoti. Toks pomėgis man prilipo, todėl ir toliau einu šiuo keliu – mielai ieškau naujų skonių“, – pasakoja „Nestoras maistas“ įkūrėja.

Eksperimentuoja su kefyru

Maisto tinklaraštininkė pabrėžia, kad jai itin svarbi subalansuota mityba ir išmintingas santykis su maistu. O nuolatinis noras eksperimentuoti priveda prie netikėtų atradimų. Vienas iš mėgstamų produktų, kuriuos Ieva gali panaudoti įvairiuose patiekaluose, yra kefyras. Nors daugeliui gali atrodyti, kad jis tinkamas tik šaltibarščiams, maisto tinklaraštininkė turi kitą nuomonę.

„Iš tiesų kefyras yra labai universalus produktas. Aš neturiu intencijos specialiai laužyti stereotipų, tai gaunasi savaime, kai bandau pasigaminti ką nors įdomesnio. Atradau, kad kefyras tam puikiai tinka. Naudoju  kefyrą gamindama ir panakotą, ir užtepėlę, ir duonelę ar kitus kepinius, taip pat kokteiliuose. Galima jį naudoti ir paprasčiau. Pavyzdžiui, po sporto mėgstu užkandį – bananą su kefyru“, – vardija I. Greičiūnaitė.

Su skaitytojais ji sutiko pasidalinti dviem receptais, kurie tikrai praskaidrins dieną: iš kefyro pagamintu tepamu sūreliu ir puria naan duonele. Puikaus skonio paslaptis – 3,2 proc. riebumo kefyras!“

Įdomupaskaityti

Kūčių stalo karalienė žuvis: du lengvi receptai orkaitėje

Kūčių stalo karalienė žuvis: du lengvi receptai orkaitėje

2025-12-14
„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

2025-12-12

Tepamas sūrelis

Jums reikės:

  • 0,5 kg 3,2 proc. riebumo kefyro
  • 1–2 česnako skiltelių
  • Saujelės smulkintų petražolių
  • Druskos ir pipirų

Gaminimo būdas:

  1. Vakarop kefyro pakuotę (neišpylus!) įdėkite į šaldiklį ir palikite nakčiai.
  2. Ryte visiškai sušalusį kefyrą išimkite ir, įvynioję į dvigubą marlės sluoksnį, pakabinkite virš dubens ar puodo, kad lašėdamas atsitirptų.
  3. Kefyrui atitirpus, marlėje liks tirštas, varškės konsistencijos sūrelis.
  4. Jį perkelkite į dubenėlį, pagardinkite smulkintu česnaku, petražolėmis, druska bei pipirais. Sumaišykite iki vientisos masės.
  5. Mėgaukitės užtepdami ant skrebučio ar šviežios duonos.

Naan duonelė

Reikės:

  • 150 ml 3,2 proc. riebumo kefyro
  • 50 ml aliejaus
  • ~200 g miltų (gali prireikti šiek tiek daugiau, jei tešla atrodys per lipni)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos ir cukraus

Gaminimo būdas:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  2. Įpilkite kefyrą ir aliejų, išmaišykite.
  3. Tešlą minkykite rankomis apie 5 minutes, tuomet įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 10–15 minučių „pailsėti“.
  4. Tešlą padalykite į 5 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.
  5. Ant lengvai miltuoto paviršiaus kiekvieną rutuliuką rankomis suploti ir ištempti iki norimos plokščios duonelės formos.
  6. Sudėkite duonelę į įkaitintą sausu dugnu keptuvę (aliejaus nereikia), kepkite, kol pradės kilti burbuliukai. Apverskite ir kepkite, kol kita pusė lengvai parus.
  7. Iškeptas duoneles uždenkite rankšluostėliu ar folija – taip jos išliks minkštos ir šiltos, kol kepa kitos.

Skanaus!

 

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymas – jau gruodžio 19-ąją
Laisvalaikis

Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymas – jau gruodžio 19-ąją

2025-12-09
Palangos orkestras kviečia pažinti pučiamuosius instrumentus pačiu smagiausiu būdu
Kultūra

Palangos orkestras kviečia pažinti pučiamuosius instrumentus pačiu smagiausiu būdu

2025-12-02
Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius
Receptai

Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius

2025-11-30
Laisvalaikis

Telšių rajono jaunimo forumas „Tu patriotas ar…?“ su Gabrieliumi Liaudansku

2025-11-25
Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome
Įdomu

Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome

2025-11-24
Lapkričio 23 d. Palangoje bus minima Lietuvos kariuomenės diena
Laisvalaikis

Lapkričio 23 d. Palangoje bus minima Lietuvos kariuomenės diena

2025-11-12
Mangai: kaip tinkamai išsirinkti, supjaustyti ir panaudoti virtuvėje
Receptai

Mangai: kaip tinkamai išsirinkti, supjaustyti ir panaudoti virtuvėje

2025-11-11
Receptai

Pusryčiams, pietums ir vakarienei: 3 išradingi receptai iš bulvių

2025-11-06
Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu
Receptai

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais
Laisvalaikis

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
8 kg aukso ir virš milijono eurų – krūva įtariamųjų Žemės ūkio ministerijoje
Kriminalai

8 kg aukso ir virš milijono eurų – krūva įtariamųjų Žemės ūkio ministerijoje

2025-12-17
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Susitikimas Mažeikiuose  su naujuoju „ORLEN Lietuva“ vadovu
Aktualijos

Susitikimas Mažeikiuose su naujuoju „ORLEN Lietuva“ vadovu

2025-12-18
Iki Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymo tik kelios dienos
Mažeikiai

Iki Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymo tik kelios dienos

2025-12-15

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Pirties paslaugos turi būti saugios

Pirties paslaugos turi būti saugios

2025-12-22
Rietavo mokiniai ir mokytojai surengė kalėdinį koncertą

Rietavo mokiniai ir mokytojai surengė kalėdinį koncertą

2025-12-22
Dovanos iš Akmenės rajono keliauja į Ukrainą

Dovanos iš Akmenės rajono keliauja į Ukrainą

2025-12-22
Modernizuojamas Raseinių rajono šilumos ūkis

Modernizuojamas Raseinių rajono šilumos ūkis

2025-12-21
Artėjama prie Raseinių rajono kultūros centro atidarymo

Artėjama prie Raseinių rajono kultūros centro atidarymo

2025-12-21
Šaltakraujiškas „Telšių“ revanšas finalo pakartojime

Šaltakraujiškas „Telšių“ revanšas finalo pakartojime

2025-12-21

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
8 kg aukso ir virš milijono eurų – krūva įtariamųjų Žemės ūkio ministerijoje

8 kg aukso ir virš milijono eurų – krūva įtariamųjų Žemės ūkio ministerijoje

2025-12-17

Naujausi

Pirties paslaugos turi būti saugios

Pirties paslaugos turi būti saugios

2025-12-22
Policininkai apdalins vairuotojus nemokamais kalėdų medeliais

Šventinį savaitgalį šalyje dirbs daugiau pareigūnų

2025-12-22
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.