Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Trečiadienis, 22 spalio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » Jonai ir Janinos liks be žado

Jonai ir Janinos liks be žado

Paulius Liškauskas
2016-06-22
Įdomu
Laikas: 4 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Artėjant pačiai šviesiausiai metų šventei – Joninėms – siūlome vakaro kaltininkus – Jums artimus Jonus bei Janinas – pasveikinti ne tik žodžiais, bet ir netikėtu dėmesiu. „Arimex“ kulinaras pateikia keletą nesudėtingai paruošiamų, bet ypatingai gardžių trumpiausios nakties metuose atributų.

Nesvarbu, kokia proga bebūtų, tačiau niekas taip nepradžiugina, kaip rankų darbo dovana, gaminta su meile. Kviečiame Joninių naktį, susėdus prie šventinio stalo, pasidalinti savo nedideliais kūriniais, kurie ypatingą vasaros šventę paverstų dar ypatingesne.

„Jeigu stinga laiko, tačiau norisi pagaminti kažką saldaus, pyragas „Tinginys“ yra nepralenkiamas. Šiek tiek patobulinę pastarojo receptą: pridėję kondensuoto pieno, vaisių bei riešutų – pagaminsite išties prašmatnų ir sotų saldumyną. Gaminimas teužims apie 20 minučių, o Joninių nakties smaližiai liks ypač patenkinti“, – žadėjo „Arimex“ kulinaras.

_________________________________________________________________________

Ypatingas „Tinginys“

Ingredientai:

  • Stambesniais gabalėliais smulkinti sausainiai, 500 g
  • Sutirštinto pieno skardinė (250 ml)
  • Pakelis bent 80 proc. sviesto (200 g)
  • Juodasis šokoladas, 100 g
  • Sauja įvairių džiovintų vaisių „Arimex“ (ypač tinka abrikosai, razinos, vyšnios, slyvos)
  • Sauja įvairių riešutų „Arimex“
  • Kakava, 3 šaukštai

    Gaminimo eiga:

    Sausainių trupinius suberkite į dubenį kartu su džiovintais vaisiais ir šiek tiek pasmulkintais riešutais. Išlydykite sviestą, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite kakavos miltelius. Šokoladą susmulkinkite, suberkite į sviesto masę ir kaitinkite, kol ištirps. Gautąją masę nukelkite nuo ugnies, truputį paaušinkite ir apliekite sausainius. Gerai viską išmaišykite, sudėkite į formelę, suslėkite ir įdėkite į šaldytuvą atšalti. Kuo ilgiau tinginį palaikysite šaltai, tuo bus skaniau.

 Nemėgstantiems saldumynų siūloma pasigaminti su kepiniais ant laužo derantį džiovintų slyvų padažą, kuris puikiai tinka prie keptos jautienos, kiaulienos ar vištienos. Tiesa, pastarąjį ruošti derėtų pradėti Joninių išvakarėse, kad džiovintos slyvos prisigertų vyno, o pastarasis suteiktų itin subtilų skonį.

Džiovintų slyvų padažas prie mėsos

Ingredientai

  • Džiovintų slyvų „Arimex“ puodelis
  • Stiklinė baltojo vyno, arba 1/2 stiklinės baltojo vyno sumaišyto su 1/2 stiklinės apelsinų sulčių
  • Cukrus, 50 g
  • Vanduo, 50 ml
  • Slyvų (arba apelsinų) džemas, 2 šaukštai
  • Tarkuota imbiero šaknis, 1 šaukštas
  • Pusė anyžiaus žvaigždutės
  • 2/3 stiklinės apelsinų sulčių
  • Šaukštelis krakmolo
  • Pusė šaukštelio kakavos
  • Pusės citrinos sultys

    Gaminimo eiga:
    Slyvas užpilkite sake ar vynu ir palikite pastovėti (mažiausiai – valandai, bet optimaliausia palikti parai). Į puodą supilkite vandenį, cukrų ir užvirkite. Sudėkite džemą, anyžius, imbierą, supilkite apelsinų sultis. Virkite maždaug 10 minučių, kol slyvos suminkštės ir padažas truputį sutirštės. Tuomet mažame puodelyje sumaišykite kelis šaukštus vandens su krakmolu ir kakava, supilkite į karštą padažą ir gerai išmaišykite – padažas turi gautis tirštas. Pagardinkite citrinos sultimis.

Norintiems gurmaniško skonio, siūlome  įprastą, ant laužo kepamą, baltą sūrį pakeisti prancūziškuoju „Camembert“, pagardintą ypatingu medaus, graikinių riešutų ir šalavijo deriniu. Iškeptą, dar tekantį sūrį galite tepti tiesiai ant prancūziško batono, prisikąsti uogiene ar valgyti su šviežiomis salotomis. Bet kokiu atveju – ne tik nustebintumėte, bet ir pamalonintumėte svečius: vieno tokio sūrio užtenka keliems asmenims.

Keptas „Camembert“ sūris

Ingredientai

  • Kamambero („Camembert“) sūris
  • Graikiniai riešutai „Arimex“, viena sauja
  • Medus, 2 šaukštai
  • Šalavijai, 1 šaukštas

Gaminimo eiga:
Riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su skystu medumi bei šalavijais. Mišiniu aptepkite kamambero sūrį, likutį uždėkite ant sūrio viršaus. Sūrį suvyniokite į kepimo foliją ir kepkite ant laužo apie 10 minučių.

Įdomupaskaityti

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą

Piliečiai ir pasaulio lietuviai kviečiami į pilietiškumo šventę – Konstitucijos egzaminą

2025-10-10

Jeigu norite įtikti net ir išrankiausiam Jonui, kuris laikosi sveikos mitybos principų ar visiškai nevartoja pieno, kiaušinių bei sviesto, puikiai tiks sveikuolių saldumynas, gaminamas iš įvairių riešutų ir medaus. Tai – namuose paruoštas avižinio batonėlio pakaitalas, kurį galima kaip nors originaliai suvynioti ir, pavyzdžiui, padovanoti vardadienį švenčiančiajam visai savaitei skirtą lauknešėlį.

Sveikuolių saldumynas

Ingredientai:

  • Graikiniai riešutai be kevalo „Arimex“, 50 gramų
  • Saldinti kakavos milteliai, 40 gramų
  • Medus, 3 valgomieji šaukštai
  • Gliaudytos saulėgrąžos „Arimex“, 50 gramų
  • Agavų sirupas, 2 valgomieji šaukštai
  • Razinos „Arimex“, 75 gramai
  • Avižiniai dribsniai, 200 gramų
  • Linų sėmenys, 50 gramų


Gaminimo eiga:
Avižinius dribsnius, smulkintus graikinius riešutus, saulėgrąžas bei linų sėmenis pakepinkite sausoje keptuvėje, kol įgaus auksinį atspalvį. Viską sudėkite į vieną dubenį su razinomis, kakava, agavų sirupu bei medumi ir išmaišykite. Gautąją masę sudėkite ant maistinės plėvelės, suformuokite norimą formą, paslėkite ir palikite maždaug 3-4 val., iki sustings. Patiekite supjaustę gabalėliais.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Šuo
Aplinka

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09
„ORLEN Lietuva“ kviečia į Atvirų durų dieną
Įdomu

„ORLEN Lietuva“ kviečia į Atvirų durų dieną

2025-10-07
Palangos žydų bendruomenė kviečia į ekskursiją 
Įdomu

Palangos žydų bendruomenė kviečia į ekskursiją 

2025-09-30
Atskleista, kokiais būdais jaunimas Lietuvoje bendrauja dažniausiai
Įdomu

Jaunimas Kretingoje kviečiamas dalyvauti vaizdo įrašų kūrimo konkurse

2025-09-27
Palangoje – stalo žaidimų savaitgalis!
Įdomu

Palangoje – stalo žaidimų savaitgalis!

2025-09-22
Į karines pratybas įsitraukė ir Plungės ligoninė
Įdomu

Į karines pratybas įsitraukė ir Plungės ligoninė

2025-09-22
Šiauliai mini Tarptautinę pagyvenusių žmonių ir Pasaulinės muzikos dienas
Įdomu

Šiauliai mini Tarptautinę pagyvenusių žmonių ir Pasaulinės muzikos dienas

2025-09-20
Forumas „Kalba kaip ginklas: ar esame atsparūs manipuliacijoms?
Įdomu

Forumas „Kalba kaip ginklas: ar esame atsparūs manipuliacijoms?

2025-09-20
Vestuvės
Gyvenimas

Vestuvių metinių pavadinimai – nuo popierinių iki deimantinių

2025-09-18
Šiauliai – Saulės miestas jau 789 metus
Įdomu

Šiauliai – Saulės miestas jau 789 metus

2025-09-15

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Elektrostatinio filtro diegimo projektas Palangoje – investicija į švaresnį orą ir tvaresnę šilumos gamybą
Aplinka

Elektrostatinio filtro diegimo projektas Palangoje – investicija į švaresnį orą ir tvaresnę šilumos gamybą

2025-10-18
Laukai
Naujienos

Pradėtos mokėti avansinės išmokos, susijusios su plotu ir ūkiniais gyvūnais

2025-10-17
Pinigai
Kriminalai

Pareikšti įtarimai Akmenės rajono Seimo nariui Tomui Martinaičiui

2025-10-17
R. Lomažas – apie Europos čempionatą, patirtį Eurolygoje ir malonų jausmą atvykti į Klaipėdą
Klaipėda

R. Lomažas – apie Europos čempionatą, patirtį Eurolygoje ir malonų jausmą atvykti į Klaipėdą

2025-10-16

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Įvedamas žiemos laikas – suksime laikrodžio rodykles atgal

Įvedamas žiemos laikas – suksime laikrodžio rodykles atgal

2025-10-22
Palangoje siūlomas nemokamas apgamų dermatoskopinis tyrimas

Palangoje siūlomas nemokamas apgamų dermatoskopinis tyrimas

2025-10-22
Klimato savaitės 2025 renginiai Klaipėdoje

Klimato savaitės veikla Klaipėdos rajone

2025-10-22
Telšių kultūros centro choras „Žemaičiai“ koncertavo  Italijoje

Telšių kultūros centro choras „Žemaičiai“ koncertavo Italijoje

2025-10-22
Kelmės ligoninėje – naujos galimybės pacientų reabilitacijai

Kelmės ligoninėje – naujos galimybės pacientų reabilitacijai

2025-10-21
Šeima

Jūsų stiprybė – tapti vaiko globėjais ar įtėviais

2025-10-21

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Elektrostatinio filtro diegimo projektas Palangoje – investicija į švaresnį orą ir tvaresnę šilumos gamybą

Elektrostatinio filtro diegimo projektas Palangoje – investicija į švaresnį orą ir tvaresnę šilumos gamybą

2025-10-18

Naujausi

Didžiausias protestas prie VMVT: ar teisingumo svarstyklės pakrypo į pinigų, o ne paršelių pusę?

Didžiausias protestas prie VMVT: ar teisingumo svarstyklės pakrypo į pinigų, o ne paršelių pusę?

2025-10-22
Įvedamas žiemos laikas – suksime laikrodžio rodykles atgal

Įvedamas žiemos laikas – suksime laikrodžio rodykles atgal

2025-10-22
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.