Nesvarbu, ar karšta, ar lietinga – vasarą desertui dažniausiai renkamės ledus. Kiekvienas turime mėgstamiausius, bet smalsiai ragaujame vis kitokius ir lyginame jų skonius. Kasmet trečiąjį liepos sekmadienį švenčiama Tarptautinė ledų diena. Šia proga prekybos tinklas „Rimi“ siūlo išbandyti originalų desertą – ant grotelių keptus vaisius su ledais.
Pirkėjų įpročiai: perka ateičiai, atsižvelgia į nuolaidas
Kasmet trečiąjį liepos sekmadienį minima Tarptautinė ledų diena, kurios tradicija 1984 metais kilo JAV – tuomet liepos mėnuo buvo paskelbtas Nacionaliniu ledų mėnesiu, o trečiasis sekmadienis – Nacionaline ledų diena.
Prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ apklausa rodo, kad dauguma lietuvių ledais mėgaujasi bent kartą per savaitę, aktyviai pasinaudodami ir specialiomis nuolaidomis. Pasak „Rimi“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, kasmet ledų asortimentas papildomas naujienomis, tad pirkėjai šalia mėgstamiausių savo ledų į krepšelius dažnai įsideda ir naujovių – ledų su Dubajaus šokoladu ar Mochi stiliaus ledų. „Ledus su uogiene, šokolado gabaliukais, riešutais ar dražė renkiasi 28 proc. apklaustųjų, ragaujama ir ledų su spragėsių, kramtomosios gumos, sūrio pyrago, rikotos skoniais. Kiek mažiau populiarūs nei anksčiau tapo šokoladiniai ledai – juos renkasi 14 proc. apklaustųjų.“
Jei vėsesnėmis vasaros dienomis dažniau vilioja grietininiai ledai ar plombyras su įvairiais priedais, tai karštymečiu ne vienas ieško vaisių sulčių arba tyrės pagrindu pagamintų ledų – sorbeto ar šerbeto. Visgi, apklausos apie ledų vartojimą duomenimis, kaip ir keletą metų iš eilės, pirkėjų favoritai – plombyro ledai, kuriuos renkasi 31 proc. smaližių.
Galima numanyti, kad vaikai ar paaugliai perka ledus, kad iškart juos suvalgytų, o šeimos, sulaukusios nuolaidų, įsigija daugiau porcijų. Net 70 proc. apklaustųjų nurodo, kad populiariausią vasaros desertą perka šeimai ir dažnai atsargomis papildo šaldiklį.
Daugiau dėmesio sudėčiai
„Vis dažniau pirkėjai renkasi sveikatai palankesnius, savo sudėtyje mažiau cukraus turinčius ledus (31 proc. apklaustųjų nurodė, kad atkreipia dėmesį į cukraus kiekį). Tačiau daugiausia įtakos pirkimo sprendimams turi ne konkretaus prekės ženklo pasirinkimas, o ledų kaina ir taikomos nuolaidos“, – pastebi D. Čenkienė ir priduria, kad iki liepos 21 d. „Rimi“ prekybos centruose vyksta Ledinis festivalis – įvairių rūšių ir skonių ledams taikomos 20 – 51 proc. nuolaidos.
Siūlome išbandyti ledus su keptais ant grotelių vaisiais.
Kepti ant grotelių persikų gabalėliai su vaniliniais ledais
RECEPTAS
Reikės:
- 6 vnt. persikų
- 500 g vanilinių ledų
- alyvuogių aliejaus (vaisiams patepti)
- čiobrelių lapelių (papuošimui)
Kaip gaminti:
- Persikus perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus.
- Persikų paviršių patepkite alyvuogių aliejumi. Tam naudokite konditerinį teptuką.
- Vaisius kepkite ant įkaitintų grotelių apie 5–8 minutes, kol gražiai apskrus.
- Keptus vaisius patiekite su vaniliniais ledais.
- Papuoškite čiobrelių lapeliais ir patiekite iškart.
Skanaus!