Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Trečiadienis, 10 gruodžio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » Restorane „Meze“- kiekvieną sezoną vis nauji, iškirtiniai viduržemio jūros virtuvės skoniai

Restorane „Meze“- kiekvieną sezoną vis nauji, iškirtiniai viduržemio jūros virtuvės skoniai

Žemaitijos gidas
2018-03-25
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Daugiau nei prieš metus su puse Vilniuje, Ogmios miestelyje įsikūręs restoranas „Meze“ vis augantį lankytojų ratą vilioja ne tik patyrusio graikų kilmės šefo Christoso Georgogiannopoulos kuriamais išskirtiniais Viduržemio jūros virtuvės patiekalų receptais, bet ir šiltąją Bosforo pakrantę primenančiu restorano interjeru bei draugiškomis šypsenomis ir žiniomis apie pietietiškos virtuvės tradicijas noriaibesidalinančiu restorano personalu.

„Atidarydami savo restoraną lankytojams norėjome ne tik pasiūlyti aukščiausios kokybės, tradicinius Viduržemio regiono patiekalus, bet ir su profesionaliu šefu priešakyjekurti savitą, išskirtinį restorano „Meze“ virtuvės braižą“, – pasakoja restoranoįkūrėjas turkas Utku Boyra.„Džiaugiamės, jog apie čia patiekiamo maisto kokybę ir skonį nuo pat mūsų veiklos pradžios atsiliepimai tik kuo geriausi. Restorane apsilankę klientai noriai rekomenduoja mus savo draugams, kolegoms, grįžta čia su savo šeimomis, mielai susirenka paminėti giminės šventes. Svarbu ir tai, jog tėveliainesijaudindami gali išrinkti bet kurį patiekalą iš mūsų meniu savo mažamečiams vaikams – restorane „Meze“ patiekalai gaminami tik iš pačių šviežiausių, sveikų ingredientų, tad galime teigti, jog esame visos šeimos restoranas!“

Prisėdus prie staliuko restorane „Meze“kaipmat aplanko prisiminimai iš vasariškų kelionių –  ant sienos vienas kitą keičia gražiausių Turkijos vietovių vaizdai, skamba rytietiška muzika, o malonus personalas siūlo pasimėgauti gardžiausiais Viduržemio virtuvės patiekalais čia pat Vilniuje. Net jei restorane lankaisi pirmą kartą ar tik pradedi pažintį su Viduržemio jūros virtuve – čia gali drąsiai klausti rekomendacijų, patarimo, ką pasirinkti iš plataus meniu, kaip tradiciškai ragaujami restorane siūlomi patiekalai ar netkokie yra šių patiekalų gamybos receptai, kilmės istorija. „Meze“ restorano komanda su malonumu supažindina lankytojus ne tik su Viduržemio virtuvės paslaptimis, bet ir dalinasi krašto istorijomis, papročiais, tad lankytojų laukia tikra skonių ir žinių kelionė!

„Mūsų restoranas ypatingas ir tuo, jog skirtingais metų laikais lankytojus kaskart stebiname vis naujais, išskirtiniais À La Cartepatiekalais. Šiuo metu siūlome spalvingą, lengvą, pavasarišką meniu, kuriame – sezoninės daržovės ir mūsų tradiciniai, aukščiausios kokybės mėsos patiekalai. Restorano meniu nuolatos išlaikydami sezoniškumą užtikriname ryškiausią produktų skonį bei geriausiai išsilaikiusias jų vertingąsias savybes,“ – „Meze“ restorano virtuvės ypatybes atskleidė restorano šefas Christos Georgogiannopoulos.

Apie tai, kaip keitėsi restoranas nuo jo įkūrimo, „Meze“ savininkas Utku Boyra pasakojo: „Be to, jog kiekvieną sezoną atnaujiname savo À La Cartemeniu, matome, jog keičiasi mūsų lankytojų pasirinkimai– jie vis dažniau teiraujasi mūsų personalo rekomendacijų bei išbando naujus, nepažįstamus skonius, pavyzdžiui:jei anksčiau „Meze“ restorano lankytojai vengė rinktis mūsų taip rekomenduojamusavienos patiekalus, nuogąstaudami dėl specifiniomėsos kvapo ar skonio, ne tik nenusivilia paragavęmūsų ypatingojo lėtai keptos avienos su daržovėmis „Arni Sti Gastra“ arba maltos avienos köfte su tradiciniais prieskoniais, pikantiškomis salotomis, jogurtu ir pita duona„Pideli Köfte“, bet ir netrukus įtraukia šiuos patiekalus tarp savo mėgstamiausių! Kai kurie mūsų klientai, savopamėgtus „Meze“ patiekalus bando pasigaminti ir namuose. Sukurti tradicinių, rytietiškų skonių paletę jiems padedair čia pat esančioje maisto prekių parduotuvėje „Eastanbul“ siūlomi įvairiausi prieskoniai, padažai.Būna ir taip, jog„Meze“ virtuvės šefui Christosui mūsų lankytojai atneša paragauti ir įvertinti, ar gerai pasisekėjųpagamintiViduržemio jūros virtuvės patiekalai(šypsosi).“

Įdomupaskaityti

Artėja „Kalėdinis žąsų turgus Mažojoje Lietuvoje“

Artėja „Kalėdinis žąsų turgus Mažojoje Lietuvoje“

2025-12-04
Spindinčios Kalėdos Palangoje – kurortas žada daug stebuklų po žvaigždėtu dangumi

Spindinčios Kalėdos Palangoje – kurortas žada daug stebuklų po žvaigždėtu dangumi

2025-12-03

Restoranastaip pat nuolat stengiasi stebinti savo lankytojus įvairiaisorganizuojamaisrenginiais –  kartu su profesionaliu restorano šefu „Meze“ vyksta maisto gaminimo „dirbtuvės“, kurių metu dalyviai ne tik sužino daugiau apie Viduržemio jūros virtuvės paslaptis, bet ir smagiai praleidžia laiką drauge gamindami bei skanaudami savo pačių paruoštus patiekalus,populiarėja verslo pusryčiai, kuriems, beje, restoranas siūlo itin platų meniu, čia vyksta ir privačios bei verslo šventės.

 

1 Iš 8
- +

 

 

DalintisDalintis

Panašios naujienos

„Žvaigždėtos Kalėdos“ Šilutėje
Įdomu

„Žvaigždėtos Kalėdos“ Šilutėje

2025-12-02
Jaukus ir vienijantis Padėkos Palangos savanoriams vakaras
Įdomu

Jaukus ir vienijantis Padėkos Palangos savanoriams vakaras

2025-11-28
Skudurinė lėlytė-talismanas Ukrainos kariams!
Įdomu

Skudurinė lėlytė-talismanas Ukrainos kariams!

2025-11-27
Telšiai prisipildys šventinio šurmulio: švęs miesto gimtadienį bei įžiebs Kalėdų eglę
Grožis

Telšiai prisipildys šventinio šurmulio: švęs miesto gimtadienį bei įžiebs Kalėdų eglę

2025-11-26
Šaulių priesaika
Aktualijos

Apsisprendę tapti šauliais: sukauptą patirtį galime panaudoti Tėvynės labui

2025-11-26
Vaikai
Aktualijos

Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ kviečia į jautrų susitikimą

2025-11-25
Mažeikiškių laimėjimai XIV Žemaitijos regiono konkurse „Skaitīmā žemaitėškā“
Įdomu

Mažeikiškių laimėjimai XIV Žemaitijos regiono konkurse „Skaitīmā žemaitėškā“

2025-11-25
Išskirtinė galimybė apsilankyti „Šilutės balduose“
Įdomu

Išskirtinė galimybė apsilankyti „Šilutės balduose“

2025-11-24
Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome
Įdomu

Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome

2025-11-24
Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais
Gyvenimas

Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais

2025-11-20

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?
Receptai

Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

2025-01-22
Finansai
Naujienos

Penki keliai po pensijų reformos: kurį pasirinkti?

2025-12-09
Versliausia Lietuvos bendruomenė: neužteko lydekai paliepti
Gyvenimas

Versliausia Lietuvos bendruomenė: neužteko lydekai paliepti

2016-10-21

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymas – jau gruodžio 19-ąją

Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymas – jau gruodžio 19-ąją

2025-12-09
Kviečia Gerumo mugė Palangoje  – padėkite sukurti kalėdinį stebuklą mažajai Lėjai

Kviečia Gerumo mugė Palangoje – padėkite sukurti kalėdinį stebuklą mažajai Lėjai

2025-12-08
Plungės Kalėdų eglutė sužibo tūkstančiais spalvotų lempučių

Plungės Kalėdų eglutė sužibo tūkstančiais spalvotų lempučių

2025-12-08
Palangoje renginys skirtas ne tik istorijai

Palangoje renginys skirtas ne tik istorijai

2025-12-08
Tauragės Pilies aikštė tapo Kalėdų pasaka

Tauragės Pilies aikštė tapo Kalėdų pasaka

2025-12-08
Joniškyje surinkta daugiau kaip 750 l naudoto kepimo aliejaus

Joniškyje surinkta daugiau kaip 750 l naudoto kepimo aliejaus

2025-12-08

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02

Naujausi

Finansai

Penki keliai po pensijų reformos: kurį pasirinkti?

2025-12-09
Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymas – jau gruodžio 19-ąją

Kalėdų miestelio Mažeikiuose atidarymas – jau gruodžio 19-ąją

2025-12-09
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.