Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Ketvirtadienis, 3 liepos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Restorane „Meze“- kiekvieną sezoną vis nauji, iškirtiniai viduržemio jūros virtuvės skoniai

Restorane „Meze“- kiekvieną sezoną vis nauji, iškirtiniai viduržemio jūros virtuvės skoniai

Žemaitijos gidas
2018-03-25
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Daugiau nei prieš metus su puse Vilniuje, Ogmios miestelyje įsikūręs restoranas „Meze“ vis augantį lankytojų ratą vilioja ne tik patyrusio graikų kilmės šefo Christoso Georgogiannopoulos kuriamais išskirtiniais Viduržemio jūros virtuvės patiekalų receptais, bet ir šiltąją Bosforo pakrantę primenančiu restorano interjeru bei draugiškomis šypsenomis ir žiniomis apie pietietiškos virtuvės tradicijas noriaibesidalinančiu restorano personalu.

„Atidarydami savo restoraną lankytojams norėjome ne tik pasiūlyti aukščiausios kokybės, tradicinius Viduržemio regiono patiekalus, bet ir su profesionaliu šefu priešakyjekurti savitą, išskirtinį restorano „Meze“ virtuvės braižą“, – pasakoja restoranoįkūrėjas turkas Utku Boyra.„Džiaugiamės, jog apie čia patiekiamo maisto kokybę ir skonį nuo pat mūsų veiklos pradžios atsiliepimai tik kuo geriausi. Restorane apsilankę klientai noriai rekomenduoja mus savo draugams, kolegoms, grįžta čia su savo šeimomis, mielai susirenka paminėti giminės šventes. Svarbu ir tai, jog tėveliainesijaudindami gali išrinkti bet kurį patiekalą iš mūsų meniu savo mažamečiams vaikams – restorane „Meze“ patiekalai gaminami tik iš pačių šviežiausių, sveikų ingredientų, tad galime teigti, jog esame visos šeimos restoranas!“

Prisėdus prie staliuko restorane „Meze“kaipmat aplanko prisiminimai iš vasariškų kelionių –  ant sienos vienas kitą keičia gražiausių Turkijos vietovių vaizdai, skamba rytietiška muzika, o malonus personalas siūlo pasimėgauti gardžiausiais Viduržemio virtuvės patiekalais čia pat Vilniuje. Net jei restorane lankaisi pirmą kartą ar tik pradedi pažintį su Viduržemio jūros virtuve – čia gali drąsiai klausti rekomendacijų, patarimo, ką pasirinkti iš plataus meniu, kaip tradiciškai ragaujami restorane siūlomi patiekalai ar netkokie yra šių patiekalų gamybos receptai, kilmės istorija. „Meze“ restorano komanda su malonumu supažindina lankytojus ne tik su Viduržemio virtuvės paslaptimis, bet ir dalinasi krašto istorijomis, papročiais, tad lankytojų laukia tikra skonių ir žinių kelionė!

Įdomupaskaityti

XII pasaulio lietuvių sporto žaidynės Palangoje

XII pasaulio lietuvių sporto žaidynės Palangoje

2025-06-30

Ūkininkai Lietuvoje pirmą kartą surengė „Traktorių dakaro“ lenktynes

2025-06-25

„Mūsų restoranas ypatingas ir tuo, jog skirtingais metų laikais lankytojus kaskart stebiname vis naujais, išskirtiniais À La Cartepatiekalais. Šiuo metu siūlome spalvingą, lengvą, pavasarišką meniu, kuriame – sezoninės daržovės ir mūsų tradiciniai, aukščiausios kokybės mėsos patiekalai. Restorano meniu nuolatos išlaikydami sezoniškumą užtikriname ryškiausią produktų skonį bei geriausiai išsilaikiusias jų vertingąsias savybes,“ – „Meze“ restorano virtuvės ypatybes atskleidė restorano šefas Christos Georgogiannopoulos.

Apie tai, kaip keitėsi restoranas nuo jo įkūrimo, „Meze“ savininkas Utku Boyra pasakojo: „Be to, jog kiekvieną sezoną atnaujiname savo À La Cartemeniu, matome, jog keičiasi mūsų lankytojų pasirinkimai– jie vis dažniau teiraujasi mūsų personalo rekomendacijų bei išbando naujus, nepažįstamus skonius, pavyzdžiui:jei anksčiau „Meze“ restorano lankytojai vengė rinktis mūsų taip rekomenduojamusavienos patiekalus, nuogąstaudami dėl specifiniomėsos kvapo ar skonio, ne tik nenusivilia paragavęmūsų ypatingojo lėtai keptos avienos su daržovėmis „Arni Sti Gastra“ arba maltos avienos köfte su tradiciniais prieskoniais, pikantiškomis salotomis, jogurtu ir pita duona„Pideli Köfte“, bet ir netrukus įtraukia šiuos patiekalus tarp savo mėgstamiausių! Kai kurie mūsų klientai, savopamėgtus „Meze“ patiekalus bando pasigaminti ir namuose. Sukurti tradicinių, rytietiškų skonių paletę jiems padedair čia pat esančioje maisto prekių parduotuvėje „Eastanbul“ siūlomi įvairiausi prieskoniai, padažai.Būna ir taip, jog„Meze“ virtuvės šefui Christosui mūsų lankytojai atneša paragauti ir įvertinti, ar gerai pasisekėjųpagamintiViduržemio jūros virtuvės patiekalai(šypsosi).“

Restoranastaip pat nuolat stengiasi stebinti savo lankytojus įvairiaisorganizuojamaisrenginiais –  kartu su profesionaliu restorano šefu „Meze“ vyksta maisto gaminimo „dirbtuvės“, kurių metu dalyviai ne tik sužino daugiau apie Viduržemio jūros virtuvės paslaptis, bet ir smagiai praleidžia laiką drauge gamindami bei skanaudami savo pačių paruoštus patiekalus,populiarėja verslo pusryčiai, kuriems, beje, restoranas siūlo itin platų meniu, čia vyksta ir privačios bei verslo šventės.

 

1 Iš 8
- +

 

 

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Talentingų vaikų piešiniai savivaldybei
Įdomu

Talentingų vaikų piešiniai savivaldybei

2025-06-25
Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis
Gyvenimas

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis

2025-06-20
Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?
Įdomu

Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?

2025-06-18
Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą
Įdomu

Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą

2025-06-11
Daržovės
Gyvenimas

10 geriausių daržovių Jūsų sveikatai

2025-06-09
Neringa įamžinta pašto ženkle
Įdomu

Neringa įamžinta pašto ženkle

2025-06-06
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Iš Raseinių – Į Everestą: Vlado Vitkausko Žygdarbis prieš 32 metus
Įdomu

Iš Raseinių – Į Everestą: Vlado Vitkausko Žygdarbis prieš 32 metus

2025-05-17
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Žalia šviesa pėsčiųjų ir dviračių takui Tauragėje, Purienų gatvėje
Aplinka

Pajūryje bus nutiesta 4,3 km pėsčiųjų ir dviračių takų – poilsiautojai jais naudosis jau kitą vasarą

2025-06-30
A lygos turo anonsas – ar bus sustabdyta pakilusi „Banga“
Sportas

Po penkerių „TOPsport A lygos“ 18-ojo turo rungtynių finišuos antrasis pirmenybių ratas

2025-06-29
Telšių apskrities policijos paros įvykių suvestinė

Telšių apskrities policijos paros įvykių suvestinė

2025-03-08

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis

Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis

2025-07-02
„Scanoramos vasara“ kviečia į nemokamus filmus Palangoje

„Scanoramos vasara“ kviečia į nemokamus filmus Palangoje

2025-07-01
Klaipėdos rajono savivaldybės pastato atnaujinimas

Klaipėdos rajono savivaldybės pastato atnaujinimas

2025-07-01
Šiauliai kviečia švęsti liepos 6-ąją – valstybės ir tautiškos giesmės dieną

Šiauliai kviečia švęsti liepos 6-ąją – valstybės ir tautiškos giesmės dieną

2025-07-01
Pradedamas įgyvendinti projektas „Rūšiuojamojo atliekų surinkimo skatinimas Telšių regione“

Pradedamas įgyvendinti projektas „Rūšiuojamojo atliekų surinkimo skatinimas Telšių regione“

2025-07-01
Moksleiviai

Dėl socialinės paramos Palangos mokiniams

2025-06-30

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02

Naujausi

Populiarėja kondicionierių teikiamas komfortas, kiek gali kainuoti?

Populiarėja kondicionierių teikiamas komfortas, kiek gali kainuoti?

2025-07-02
„LTG Link“ mažina kainas šeimoms ir terminuotiems bilietams, keičiasi vienkartinių bilietų kainos

„LTG Link“ mažina kainas šeimoms ir terminuotiems bilietams, keičiasi vienkartinių bilietų kainos

2025-07-02
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.