Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Trečiadienis, 5 lapkričio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Receptai » Rudens kvapai ir skoniai lėkštėje: išskirtinis V. Radzevičiaus troškinio receptas

Rudens kvapai ir skoniai lėkštėje: išskirtinis V. Radzevičiaus troškinio receptas

Paulius Liškauskas
2024-10-31
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Rudeniškas troškinys

Rudeniškas troškinys

FacebookTwitterLinkedin

Kai dienos trumpėja, o oras vėsta, šildantis, aromatingas troškinys tampa tikra rudens atgaiva. Virtuvės entuziastas, keliautojas ir maisto kultūros žinovas Vytaras Radzevičius tiki, kad troškinys – tai ne tik šildantis patiekalas, bet ir būdas pasimėgauti vietiniais, sezoniniais skoniais, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Ruduo be troškinio – kaip rinkimai be biuletenių”, – sako V. Radzevičius ir priduria, jog nors yra įvairių troškinio derinių, bet rudenį jis stengiasi gaminti iš to, kas auga Lietuvoje ir yra įprasta. – „Pagrindinė troškinio daržovė – bulvė, o šalia jos – morkos, pastarnokai, saliero gumbai, cukinija, moliūgas, svogūnai, česnakai, porai, baltagūžis kopūstas. Spalvų pernelyg nemaišau, tad burokėlius geriau pasilieku sriubai.“

Anot pašnekovo, tobulas rudeninis ingredientas – grybai, kurių šiais metais itin daug: „Aš jų ir prisidžiovinau, ir baravykų kotų prišaldžiau patarkavimui į troškinius ar sriubas. Žinoma, nepamirštu ir prieskonių. Kadangi mėgstu aštriau – įberiu čili dribsnių. Taip pat mėgstu čiobrelius, rozmarinus ar kmynus. Be lauro lapų irgi neapsieinu, bet daug prieskonių nemaišau. Stengiuosi išgauti vieną skonį.“

Orkaitėje keptos daržovės, pasak V. Radzevičiaus, suteikia troškiniui daugiau skonio, intensyvumo ir tirštumo.  O kepintas svogūnas su visais lukštais atskleidžia dar spalvingesnę skonių paletę.

Tobuli troškinio ingredientai

Virtuvės entuziastas V. Radzevičius itin mėgsta kiaulienos šonkauliukus arba kiaulienos dešreles troškinyje.

Įdomupaskaityti

Šio rudens derinys – moliūgas ir makaronai: 2 receptai, kurie bus suteiks komfortą

2025-10-22
Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

2025-10-21

„Antroje vietoje vištiena, kuri tobulai tinka troškiniams. Iš žuvies renkuosi menkę stambiais gabalais, kad išliktų jos struktūra. Vegetariškai ar net veganiškai alternatyvai renkuosi indišką dhalas iš raudonųjų lęšių. Juos paspirginu ant lydyto sviesto ir smulkiai pjaustytų svogūnų. Kai jie suminkštėja – patroškinu smulkintas daržoves, užpilu vandens ir užvirinu. Tada belieka pridėti kokoso pieno, ciberžolės, kumino, imbiero, druskos ir viską patroškinti iki lęšių minkštumo“,  – pataria keliautojas.

Gardus ir rudeniškas: daržovių troškinys su vištiena

Auksinio rudens proga „Lidl“ ambasadorius, virtuvės entuziastas V. Radzevičius kviečia pasigaminti kvepiantį ir šildantį daržovių troškinį su vištiena. Jo teigimu, prie šio patiekalo puikiai tiks birūs ryžiai arba balta duona, pavyzdžiui, prancūziškas batonas.

„Lauži ir dažai į troškinio skystį. Neįtikėtinai skanu! Žinoma, troškinys bus dar skanesnis, jei jo gaminimui naudosite gerą sultinį ar truputį padauginsite sviesto. Svarbu nepamesti kantrybės ir lėtumo – lėtas virimas ir žema temperatūra yra kelias į sėkmę bei mėsos minkštumą. Na, ir dar vienas patarimas: suminkštėti linkusias daržoves  į troškinį dėkite pačioje pabaigoje“, – pataria V. Radzevičius.

Šiam patiekalui pagaminti jums reikės:

  • 500 g vištienos
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 1 cukinijos
  • 2-3 bulvių
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 400 ml pomidorų tyrės arba konservuotų pomidorų
  • 2-3 šaukštų aliejaus
  • 500 ml vandens arba sultinio
  • Druskos, pipirų, čiobrelių pagal skonį
  • Sviesto arba aliejaus pagal skonį
  1. Pirmiausia vištieną supjaustykite kubeliais ir keliaukite prie daržovių ruošimo. Daržoves: morkas, cukiniją, bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vėliau susmulkinkite svogūną ir česnaką.
  2. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Ten sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol jie suminkštės ir gražiai pageltonuos.
  3. Į keptuvę įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos. Į puodą taip pat įdėkite morkas ir bulves. Kepkite dar 5–7 minutes, o poto sudėkite ir supjaustytą cukiniją.
  4. Galiausiai supilkite pomidorų tyrę arba konservuotus pomidorus, vandenį arba sultinį.
  5. Troškinį pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
  6. Uždengite puodą ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 30–40 minučių, kol daržovės vištiena taps minkšti.
  7. Paruošus troškinį, išpilstykite jį į dubenėlius, prieš patiekiant į stalą, galite papuošti ir žalumynais.

Skanaus!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas
Laisvalaikis

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam
Receptai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01
Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17
Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu
Laisvalaikis

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

2025-09-07
Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą
Laisvalaikis

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje
Kultūra

Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

2025-10-28
Policijos keturatis
Mažeikiai

Mažeikių rajono policijos komisariatui – naujas keturratis

2025-10-31
Sporto inventorius
Naujienos

Neringa kviečia sporto bendruomenę teikti paraiškas 2026 metų projektų finansavimui

2025-10-30
Sukčiai
Klaipėda

Sukčiai, prisistatę policijos ir banko darbuotojais, apgaulės būdu išviliojo apie 20 000 eurų

2025-10-30

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

2025-11-04
cigaretės

Pareigūnai užkardė nelegalią cigarečių prekybą Mažeikiuose

2025-11-04
Šiauliečiai pritaria Lieporių parko atnaujinimui

Šiauliečiai pritaria Lieporių parko atnaujinimui

2025-11-03
Iš dviženklio deficito išlipę šiauliečiai įspūdingu ketvirtuoju kėliniu parbloškė „Neptūną“

Aštuntasis šiauliečių laimėjimas tarpusavio mačuose su Klaipėdos „Neptūnu“

2025-11-03
Žvakės

Artėjant Vėlinėms aplankyti išėjusių Palangos savivaldybės tarybos narių, miesto garbės piliečių kapai

2025-11-03
19 taškų deficitą prieš vicečempionus nubraukę palangiškiai nutraukė nesėkmių seriją

19 taškų deficitą prieš vicečempionus nubraukę palangiškiai nutraukė nesėkmių seriją

2025-10-31

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

Moterų choras Plungė suskambo Karpatų papėdėje

2025-10-28

Naujausi

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

Kretingos bažnyčios šventoriuje aptikta iki šiol nežinota kripta

2025-11-04
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.