Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Antradienis, 1 liepos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Rudens kvapai ir skoniai lėkštėje: išskirtinis V. Radzevičiaus troškinio receptas

Rudens kvapai ir skoniai lėkštėje: išskirtinis V. Radzevičiaus troškinio receptas

Paulius Liškauskas
2024-10-31
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Rudeniškas troškinys

Rudeniškas troškinys

FacebookTwitterLinkedin

Kai dienos trumpėja, o oras vėsta, šildantis, aromatingas troškinys tampa tikra rudens atgaiva. Virtuvės entuziastas, keliautojas ir maisto kultūros žinovas Vytaras Radzevičius tiki, kad troškinys – tai ne tik šildantis patiekalas, bet ir būdas pasimėgauti vietiniais, sezoniniais skoniais, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Ruduo be troškinio – kaip rinkimai be biuletenių”, – sako V. Radzevičius ir priduria, jog nors yra įvairių troškinio derinių, bet rudenį jis stengiasi gaminti iš to, kas auga Lietuvoje ir yra įprasta. – „Pagrindinė troškinio daržovė – bulvė, o šalia jos – morkos, pastarnokai, saliero gumbai, cukinija, moliūgas, svogūnai, česnakai, porai, baltagūžis kopūstas. Spalvų pernelyg nemaišau, tad burokėlius geriau pasilieku sriubai.“

Anot pašnekovo, tobulas rudeninis ingredientas – grybai, kurių šiais metais itin daug: „Aš jų ir prisidžiovinau, ir baravykų kotų prišaldžiau patarkavimui į troškinius ar sriubas. Žinoma, nepamirštu ir prieskonių. Kadangi mėgstu aštriau – įberiu čili dribsnių. Taip pat mėgstu čiobrelius, rozmarinus ar kmynus. Be lauro lapų irgi neapsieinu, bet daug prieskonių nemaišau. Stengiuosi išgauti vieną skonį.“

Įdomupaskaityti

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
Blynai su špinatais

Trys gardūs ir paprasti receptai su špinatais

2025-06-15

Orkaitėje keptos daržovės, pasak V. Radzevičiaus, suteikia troškiniui daugiau skonio, intensyvumo ir tirštumo.  O kepintas svogūnas su visais lukštais atskleidžia dar spalvingesnę skonių paletę.

Tobuli troškinio ingredientai

Virtuvės entuziastas V. Radzevičius itin mėgsta kiaulienos šonkauliukus arba kiaulienos dešreles troškinyje.

„Antroje vietoje vištiena, kuri tobulai tinka troškiniams. Iš žuvies renkuosi menkę stambiais gabalais, kad išliktų jos struktūra. Vegetariškai ar net veganiškai alternatyvai renkuosi indišką dhalas iš raudonųjų lęšių. Juos paspirginu ant lydyto sviesto ir smulkiai pjaustytų svogūnų. Kai jie suminkštėja – patroškinu smulkintas daržoves, užpilu vandens ir užvirinu. Tada belieka pridėti kokoso pieno, ciberžolės, kumino, imbiero, druskos ir viską patroškinti iki lęšių minkštumo“,  – pataria keliautojas.

Gardus ir rudeniškas: daržovių troškinys su vištiena

Auksinio rudens proga „Lidl“ ambasadorius, virtuvės entuziastas V. Radzevičius kviečia pasigaminti kvepiantį ir šildantį daržovių troškinį su vištiena. Jo teigimu, prie šio patiekalo puikiai tiks birūs ryžiai arba balta duona, pavyzdžiui, prancūziškas batonas.

„Lauži ir dažai į troškinio skystį. Neįtikėtinai skanu! Žinoma, troškinys bus dar skanesnis, jei jo gaminimui naudosite gerą sultinį ar truputį padauginsite sviesto. Svarbu nepamesti kantrybės ir lėtumo – lėtas virimas ir žema temperatūra yra kelias į sėkmę bei mėsos minkštumą. Na, ir dar vienas patarimas: suminkštėti linkusias daržoves  į troškinį dėkite pačioje pabaigoje“, – pataria V. Radzevičius.

Šiam patiekalui pagaminti jums reikės:

  • 500 g vištienos
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 1 cukinijos
  • 2-3 bulvių
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 400 ml pomidorų tyrės arba konservuotų pomidorų
  • 2-3 šaukštų aliejaus
  • 500 ml vandens arba sultinio
  • Druskos, pipirų, čiobrelių pagal skonį
  • Sviesto arba aliejaus pagal skonį
  1. Pirmiausia vištieną supjaustykite kubeliais ir keliaukite prie daržovių ruošimo. Daržoves: morkas, cukiniją, bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vėliau susmulkinkite svogūną ir česnaką.
  2. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Ten sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol jie suminkštės ir gražiai pageltonuos.
  3. Į keptuvę įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos. Į puodą taip pat įdėkite morkas ir bulves. Kepkite dar 5–7 minutes, o poto sudėkite ir supjaustytą cukiniją.
  4. Galiausiai supilkite pomidorų tyrę arba konservuotus pomidorus, vandenį arba sultinį.
  5. Troškinį pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
  6. Uždengite puodą ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 30–40 minučių, kol daržovės vištiena taps minkšti.
  7. Paruošus troškinį, išpilstykite jį į dubenėlius, prieš patiekiant į stalą, galite papuošti ir žalumynais.

Skanaus!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Receptai

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Laisvalaikis

Trys originalūs receptai „Eurovizijos“ vakarėliui su spalvingosiomis paprikomis

2025-05-13
Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?
Laisvalaikis

Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?

2025-05-12

Skaitomiausia

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
A lygos turo anonsas – ar bus sustabdyta pakilusi „Banga“
Sportas

Po penkerių „TOPsport A lygos“ 18-ojo turo rungtynių finišuos antrasis pirmenybių ratas

2025-06-29
Lemtingas išvažiavimas į priešpriešinę juostą Kelmės rajone: žuvo „Opel“ vairuotoja
Kelmė

Lemtingas išvažiavimas į priešpriešinę juostą Kelmės rajone: žuvo „Opel“ vairuotoja

2025-06-20
Telšių apskrities policijos paros įvykių suvestinė

Telšių apskrities policijos paros įvykių suvestinė

2025-03-08

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Žalia šviesa pėsčiųjų ir dviračių takui Tauragėje, Purienų gatvėje

Pajūryje bus nutiesta 4,3 km pėsčiųjų ir dviračių takų – poilsiautojai jais naudosis jau kitą vasarą

2025-06-30
Moksleiviai

Dėl socialinės paramos Palangos mokiniams

2025-06-30
Tauragės apskr. antradienio įvykiai

Skaudus nuostolis Neringos verslui: sukčiai iš banko sąskaitos pasisavino beveik 15 tūkst. eurų

2025-06-30
Baigtas Biržos tilto remontas

Baigtas Biržos tilto remontas

2025-06-30
Palangos kazino atidaryme: Atlantos šou, svečių tarpe – Oksana Pikul ir Laurynas Suodaitis

Palangos kazino atidaryme: Atlantos šou, svečių tarpe – Oksana Pikul ir Laurynas Suodaitis

2025-06-30
Jurbarkiečiai išsaugojo dar vieną puolėją kitam sezonui

Jurbarkiečiai išsaugojo dar vieną puolėją kitam sezonui

2025-06-30

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02

Naujausi

Žalia šviesa pėsčiųjų ir dviračių takui Tauragėje, Purienų gatvėje

Pajūryje bus nutiesta 4,3 km pėsčiųjų ir dviračių takų – poilsiautojai jais naudosis jau kitą vasarą

2025-06-30
Moksleiviai

Dėl socialinės paramos Palangos mokiniams

2025-06-30
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.