Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Sekmadienis, 15 birželio
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

Paulius Liškauskas
2025-06-14
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos

FacebookTwitterLinkedin

Uogų sezonas trumpas, tad skanaukite jų kuo įvairesnių ir nepamirškite įkomponuoti į kasdienius patiekalus. Nors įprasta braškes naudoti glotnučiams, gardinti jomis pusryčių košę, jogurtus ar varškę, jas galime panaudoti ir sočioms salotoms. 

Netradiciniai braškių panaudojimo būdai

Mamos ir močiutės, sulaukusios gausaus uogų derliaus, iš jų verda uogienes ir kompotus, tačiau visi puikiai žino, kad uogas geriausia skanauti šviežias. Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės I. Berkman, pirkėjai itin vertina braškes, o kol lietuviškos dar sirpsta, verta pigiau įsigyti graikiškų.

Įdomupaskaityti

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30

Specialistė primena, kad parsinešus jų iš prekybos centro, geriausia braškes suvalgyti per tris dienas. „Jei matote, kad jų greitai nesuvartosite, užšaldykite – tiks ledams, glotnučiams, pyragams. Jei norite uogienės žiemai, geriau uogų nevirkite, o sutrinkite su cukrumi ar medumi ir laikykite nedideliuose indeliuose šaldytuve. Karštomis dienomis gera atsigaivinti vandeniu su ledo kubeliais, kuriuose sušaldytos uogos – jas tiesiog sudėliokite į ledukų formeles, užpilkite vandeniu ir užšaldykite.“

Ji priduria, kad  prie uogų galima įberti ir prieskoninių žolelių: mėtų, čiobrelių, bazilikų – toks paskanintas vanduo be pridėtinio cukraus bus ir naudingas, ir patiks visai šeimai. Be to, braškes įprasta naudoti ledams, šventiniams pyragams bei tortams ir ne tik: „Galima smulkintas braškes įmaišyti į ištirpintą šokoladą, panaudoti kaip užkandį ant krekerių su sūriu. Sumaišę balzamiko actą su trintomis braškėmis ir įbėrę truputį cukraus, gardžiuositės puikiu padažu prie salotų. Trintas braškes galima naudoti net saldžiarūgščiams kepsnių marinatams“, – vardija komercijos operacijų skyriaus vadovė.

Sočiosios braškių salotos

RECEPTAS

Patiekalui reikės:

  • 500 g braškių;
  • 100 g gražgarsčių;
  • 1 vnt. morkos;
  • 120 g ankštinių žirnių;
  • 120 g raudongūžio kopūsto;
  • 2 vnt. trumpavaisių agurkų;
  • 2 vnt. avokadų;
  • 300 g vištienos šlaunelių;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Padažui reikės: 

  • 3 šaukštų graikinių riešutų aliejaus;
  • 3 šaukštų citrinos sulčių;
  • 1 šaukšto garstyčių;
  • 1 šaukštelio medaus;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti: 

  1. Vištieną pašlakstykite aliejumi ir iškepkite.
  2. Iškeptą vištieną atskirkite nuo kaulo, pagardinkite mėsą druska ir pipirais.
  3. Ankštinius žirnelius išvirkite vandenyje, nukoškite, supjaustykite per pusę.
  4. Raudongūžius kopūstus supjaustykite šiaudeliais, agurkus – griežinėliais, morką –plonomis  juostelėmis, avokadus – riekelėmis, braškes – į keturias dalis.
  5. Sumaišykite riešutų aliejų, citrinos sultis, medų, garstyčias. Padažą paskaninkite druska ir pipirais.
  6. Dubenyje išdėliokite paruoštas daržoves, braškes ir vištieną, užpilkite paruoštu padažu.

Skanaus!

Žymos: Derlius
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Laisvalaikis

Trys originalūs receptai „Eurovizijos“ vakarėliui su spalvingosiomis paprikomis

2025-05-13
Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?
Laisvalaikis

Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?

2025-05-12
Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų
Receptai

Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų

2025-05-06
Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių
Receptai

Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

2025-04-25
Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Laisvalaikis

Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius

2025-04-24
Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga
Aktualijos

Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga

2025-04-24
Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius
Aktualijos

Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius

2025-04-21

Skaitomiausia

Vasara Šiauliuose: laukia naujos patirtys ir atradimai
Laisvalaikis

Vasara Šiauliuose: laukia naujos patirtys ir atradimai

2025-06-04
Daržovės
Gyvenimas

10 geriausių daržovių Jūsų sveikatai

2025-06-09
Šiaulių jaunimą išjudino festivalis „Šiauliai gyvai“ – iki sutemų šėlo alternatyvios muzikos koncerte
Laisvalaikis

Šiaulių jaunimą išjudino festivalis „Šiauliai gyvai“ – iki sutemų šėlo alternatyvios muzikos koncerte

2025-06-13
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų
Naujienos

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Paplūdimiai parengti vasarai – laukiama tik daugiau saulės ir šilumos

Paplūdimiai parengti vasarai – laukiama tik daugiau saulės ir šilumos

2025-06-13
Gargždų ateitis – gyventojų rankose: pradedamas keisti miesto bendrasis planas, laukiama pasiūlymų

Gargždų ateitis – gyventojų rankose: pradedamas keisti miesto bendrasis planas, laukiama pasiūlymų

2025-06-13
Tauragės rajoną sukrėtė įtariama žmogžudystė: vyras mirtinai sumušė senolį

Tauragės rajoną sukrėtė įtariama žmogžudystė: vyras mirtinai sumušė senolį

2025-06-13
Mažeikiuose atnaujinamas pėsčiųjų takas

Mažeikių rajono savivaldybei – kone 2 mln. eurų

2025-06-13
Pajūrio ekspresas. Kelionė į atostogų jausmą

Pajūrio ekspresas. Kelionė į atostogų jausmą

2025-06-13
Pagerbtas gydytojo kardiologo, Kelmės rajono Garbės piliečio Algimanto Petrovo atminimas

Pagerbtas gydytojo kardiologo, Kelmės rajono Garbės piliečio Algimanto Petrovo atminimas

2025-06-13

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Vasara Šiauliuose: laukia naujos patirtys ir atradimai

Vasara Šiauliuose: laukia naujos patirtys ir atradimai

2025-06-04
Daržovės

10 geriausių daržovių Jūsų sveikatai

2025-06-09

Naujausi

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Paplūdimiai parengti vasarai – laukiama tik daugiau saulės ir šilumos

Paplūdimiai parengti vasarai – laukiama tik daugiau saulės ir šilumos

2025-06-13
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.