Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Pirmadienis, 15 rugsėjo
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » Velykų stalui – anties krūtinėlė per dešimt minučių ir pyragas kiaušinių lukštuose

Velykų stalui – anties krūtinėlė per dešimt minučių ir pyragas kiaušinių lukštuose

Paulius Liškauskas
2016-03-26
Įdomu
Laikas: 4 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė visada siūlo pažvelgti į tradicines šventes šiek tiek netradiciškai. Ne išimtis ir šios Velykos, per kurias ji siūlo išmėginti su apelsinų sultimis keptą anties krūtinėlę, kiaušinius ragauti užkandant puikia prieskonine duonele, o desertui išbandyti paschą ir brownie kiaušinių lukštuose.

„Velykoms įprasta kepti tradicinę saldžią pynę. Bet šįkart siūlau išsikepti prieskoninės duonelės su česnakais, prie kurios puikiai tiks svarbiausias šios šventės patiekalas – kiaušiniai“, – sakė I. Juciūtė.

Pagrindiniam patiekalui maisto specialistė siūlo su apelsinų sultimis keptą antį, kuri turėtų palikti įspūdį visiems valgytojams.

„Tai efektingas ir labai greitai paruošiamas patiekalas – šiek tiek laiko pasiruošimui, o orkaitėje kepti  reikės tik 10 minučių. Anties krūtinėlė – išskirtinio skonio, labai maistinga, tačiau mažai kaloringa, todėl paruošę karštam stalui šį patiekalą apsaugosite svečius nuo persivalgymo“, – aiškina Maistoklubas.lt autorė.

Velykinė pascha – labai populiarus saldus velykinis patiekalas Rusijoje ir kitose pravoslaviškose šalyse. Jei dar neragavote, I. Juciūtė siūlo tai padaryti jau per šias Velykas, nes tai išties yra ne tik labai skanus desertas, bet ir stalo puošmena. O ir pagaminsite ją visai nesunkiai.

„Varškę paschai skaniau naudoti riebesnę, tačiau tinka ir liesesnė. Ruošiant šį patiekalą galima naudoti mėgiamus džiovintus vaisius ar riešutus, tik norėčiau pastebėti, kad ryškesni atrodys įspūdingiau“, – pataria pašnekovė.

Desertui taip pat visada galite iškepti pyragą paprastą formoje, tačiau kur kas įdomiau jis atrodys iškeptas tuščių kiaušinių lukštuose. Pasak I. Juciūtės, galima net papokštauti ir pabandyti įtikinti namiškius, kad tai – kuo tikriausi kiaušiniai.

„Linkiu praleisti Velykas kartu su pačiais artimiausiais prie šviesaus, pavasariu kvepiančio stalo. Jei ruošdamiesi šventei norite patirti mažiau streso, susėskite su šeima ar tais, su kuriais ketinate švęsti, skirkite laiko ir pasiplanuokite iš anksto, ką norėsite valgyti, kaip puošite stalą, kas bus atsakingas už vieną ar kitą darbelį – svarbu įjungti visus tam, kad pajustų šventės prasmę, dvasią ir ją kartu sukurtų. Lai šventė tampa – ne privalomas valgio gaminimas, o malonumas pradžiuginti save ir artimiausius“,  – linkėjo tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė.

Receptai

Velykinė pascha

1,3 kg riebios varškės

300 g sviesto

50 g grietinėlės

200 g kondensuoto pieno

1/2 stiklinės cukraus

1 stiklinė dž. spanguolių

1 stiklinė pistacijų riešutų

Šaukštas vanilės ekstrakto

Citrina

Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę.

Spanguoles nuplikyti ir pamerkti į stiklinę su romu.

Į varškės masę sudėti nusausintas spanguoles ir riešutus, permaišyti, sudėti į indą išklotą maistine plėvele ir statyti nakčiai į šaldytuvą.

Atvėsintą išversti į didelę lėkštę ir patiekti.

Prieskoninė duonelė prie kiaušinių

500-600 g miltų

25 g šviežių mielių

350 ml vandens

1 šaukštelis druskos

1 šaukštas cukraus

Įdarui:

75 g sviesto

3-4 skiltelės česnako

Šviežių prieskoninių žolelių (rozmariną, raudonėlį, čiobrelį ir kt. )

Įdomupaskaityti

Skelbiamas sėkmingiausiai dirbančių tradicinių amatininkų ir amatų centrų konkursas

Skelbiamas sėkmingiausiai dirbančių tradicinių amatininkų ir amatų centrų konkursas

2025-09-10
Atsitiktinumas ar strategija: kaip gimsta viral turinys?

Atsitiktinumas ar strategija: kaip gimsta viral turinys?

2025-09-10

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišyti ir palikti 15 min.

Po truputį įsijoti miltus ir minkyti tešlą kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatyti valandai šiltai pailsėti 🙂

Įdarui sukapoti smulkiai žoleles, česnaką ir išsukti su sviestu.

Tešlą padalinti į tris dalis, iškočioti po ilgą ritinėlį. Kiekvieną kruopščiai ištepti sviesto mišiniu ir supinti kasą. Sujungti per šoną.

Pynę ištepti tuo pačiu sviesto mišiniu.

Palikti pakilti maždaug 15-ai minučių.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis

2 anties krūtinėlės

Čiobrelio

Druskos, pipirų

2 apelsinai

Česnako

Įkaitinkite stipriai keptuvę, dėkite odele į apačią anties krūtinėlę ir kepkite 1 minutę.

Pabarstykite keptuvėje ant krūtinėlės druską ir pipirus.

Apverskite ir kepkite 1 min. ir taip pat pabarstykite druska ir pipirais.

Išspauskite apelsinų sultis ir pilkite tiesiai į keptuvę. Pabarstykite šviežiu čiobreliu ir įmeskite į keptuvę kelias skilteles česnako.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir statykite tiesiai su visa keptuve 10-čiai minučių.

Brownie kiaušinių lukštuose

10 kiaušinių

230 g juodo šokolado

165 g sviesto

Žiupsnelis druskos

Šaukštas vanilės

100 g cukraus

3 didelių kiaušinių

2 valg. šaukštų miltų

Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje. Suberti cukrų ir vanilę. Kiaušinius mušti po vieną, po kiekvieno gerai išplakant. Pačiame gale suberti miltus ir atsargiai išsukti tešlą.

Kiaušiniuose padaryti nedidelę skylutę, išpūsti iš vidaus kiaušinio turinį. Gerai išplauti.

Konditerinio maišelio pagalba pripildyti kiaušinių lukštus iki pusės. Sustatyti į keksiukų kepimo formą išmušta skylute į viršų ir kepti 180 C. įkaitintoje orkaitėje 10 min.

Atvėsinti. Apversti kiaušinius, kad nesimatytų dūžio vietos ir patiekti.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Menų festivalis vaikams „Kurhauzo nykštukas“
Įdomu

Menų festivalis vaikams „Kurhauzo nykštukas“

2025-09-09
Didžiausia „Turizmo gatvė“ ir Šiaulių miesto gimtadienis
Įdomu

Didžiausia „Turizmo gatvė“ ir Šiaulių miesto gimtadienis

2025-09-08
Rekordas Akmenų karaliui
Įdomu

Rekordas Akmenų karaliui

2025-09-02
Šie metai Rietavo savivaldybei – ypatingi
Įdomu

Šie metai Rietavo savivaldybei – ypatingi

2025-08-29
Motociklo dizainas: papildoma vertė ar antraeilis kriterijus?
Įdomu

Motociklo dizainas: papildoma vertė ar antraeilis kriterijus?

2025-08-26
Pasiektas rekordinis lietuviškų grūdų krovinys Nemune – 1250 tonų
Įdomu

Pasiektas rekordinis lietuviškų grūdų krovinys Nemune – 1250 tonų

2025-08-25
Raseinių rajono atstovai dalyvavo tarptautiniame jaunimo festivalyje „MAD Liepaja“
Įdomu

Raseinių rajono atstovai dalyvavo tarptautiniame jaunimo festivalyje „MAD Liepaja“

2025-08-24
„Sporto bingo“ – savaitės sporto iššūkis
Įdomu

„Sporto bingo“ – savaitės sporto iššūkis

2025-08-22
Animacijos ir videožaidimų festivalis BLON kviečia į vaizduotės šventę
Įdomu

Animacijos ir videožaidimų festivalis BLON kviečia į vaizduotės šventę

2025-08-20
Tiškevičių statyta vila, kurioje gyveno pirmasis Palangos burmistras
Įdomu

Tiškevičių statyta vila, kurioje gyveno pirmasis Palangos burmistras

2025-08-19

Skaitomiausia

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!
Kriminalai

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

2025-09-10
Čiurlionio diena tampa kultūros švente
Kultūra

Čiurlionio diena tampa kultūros švente

2025-09-10
Žaliojo kurso link Tauragėje
Investicijos

Žaliojo kurso link Tauragėje

2025-09-10
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Akmenėje – itin moderni gamykla
Akmenė

Akmenėje – itin moderni gamykla

2025-09-14

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Įrengiamos Visos dienos mokyklos erdvės Akmenės rajone

Įrengiamos Visos dienos mokyklos erdvės Akmenės rajone

2025-09-14
Prie „Olimpo“ jungiasi Vokietijoje žaidęs puolėjas

Prie „Olimpo“ jungiasi Vokietijoje žaidęs puolėjas

2025-09-13
DĖL GYVENTOJŲ SKAITMENINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMO

DĖL GYVENTOJŲ SKAITMENINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMO

2025-09-13
Mažesnės sąskaitos ir švaresnė aplinka

Mažesnės sąskaitos ir švaresnė aplinka

2025-09-13
Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

2025-09-13
Preilos kepyklėlė „Smaližių namai“ – svetingiausias 2025-ųjų Neringos turizmo verslas

Preilos kepyklėlė „Smaližių namai“

2025-09-13

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

2025-09-10
Čiurlionio diena tampa kultūros švente

Čiurlionio diena tampa kultūros švente

2025-09-10

Naujausi

Kad kristų lapai, o ne jūs – kokie pavojai tyko sode rudenį ir kaip nuo jų apsisaugoti?

Kad kristų lapai, o ne jūs – kokie pavojai tyko sode rudenį ir kaip nuo jų apsisaugoti?

2025-09-14
Akmenėje – itin moderni gamykla

Akmenėje – itin moderni gamykla

2025-09-14
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.