Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Antradienis, 15 liepos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Velykų stalui – anties krūtinėlė per dešimt minučių ir pyragas kiaušinių lukštuose

Velykų stalui – anties krūtinėlė per dešimt minučių ir pyragas kiaušinių lukštuose

Paulius Liškauskas
2016-03-26
Įdomu
Laikas: 4 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė visada siūlo pažvelgti į tradicines šventes šiek tiek netradiciškai. Ne išimtis ir šios Velykos, per kurias ji siūlo išmėginti su apelsinų sultimis keptą anties krūtinėlę, kiaušinius ragauti užkandant puikia prieskonine duonele, o desertui išbandyti paschą ir brownie kiaušinių lukštuose.

„Velykoms įprasta kepti tradicinę saldžią pynę. Bet šįkart siūlau išsikepti prieskoninės duonelės su česnakais, prie kurios puikiai tiks svarbiausias šios šventės patiekalas – kiaušiniai“, – sakė I. Juciūtė.

Pagrindiniam patiekalui maisto specialistė siūlo su apelsinų sultimis keptą antį, kuri turėtų palikti įspūdį visiems valgytojams.

Įdomupaskaityti

Vaikų ir jaunimo populiariosios vokalinės muzikos festivalis „Laumės juosta“

Vaikų ir jaunimo populiariosios vokalinės muzikos festivalis „Laumės juosta“

2025-07-12
Kartuvėnų bažnyčia

„Bažnyčių naktis“ – nemokamas renginių ciklas

2025-07-11

„Tai efektingas ir labai greitai paruošiamas patiekalas – šiek tiek laiko pasiruošimui, o orkaitėje kepti  reikės tik 10 minučių. Anties krūtinėlė – išskirtinio skonio, labai maistinga, tačiau mažai kaloringa, todėl paruošę karštam stalui šį patiekalą apsaugosite svečius nuo persivalgymo“, – aiškina Maistoklubas.lt autorė.

Velykinė pascha – labai populiarus saldus velykinis patiekalas Rusijoje ir kitose pravoslaviškose šalyse. Jei dar neragavote, I. Juciūtė siūlo tai padaryti jau per šias Velykas, nes tai išties yra ne tik labai skanus desertas, bet ir stalo puošmena. O ir pagaminsite ją visai nesunkiai.

„Varškę paschai skaniau naudoti riebesnę, tačiau tinka ir liesesnė. Ruošiant šį patiekalą galima naudoti mėgiamus džiovintus vaisius ar riešutus, tik norėčiau pastebėti, kad ryškesni atrodys įspūdingiau“, – pataria pašnekovė.

Desertui taip pat visada galite iškepti pyragą paprastą formoje, tačiau kur kas įdomiau jis atrodys iškeptas tuščių kiaušinių lukštuose. Pasak I. Juciūtės, galima net papokštauti ir pabandyti įtikinti namiškius, kad tai – kuo tikriausi kiaušiniai.

„Linkiu praleisti Velykas kartu su pačiais artimiausiais prie šviesaus, pavasariu kvepiančio stalo. Jei ruošdamiesi šventei norite patirti mažiau streso, susėskite su šeima ar tais, su kuriais ketinate švęsti, skirkite laiko ir pasiplanuokite iš anksto, ką norėsite valgyti, kaip puošite stalą, kas bus atsakingas už vieną ar kitą darbelį – svarbu įjungti visus tam, kad pajustų šventės prasmę, dvasią ir ją kartu sukurtų. Lai šventė tampa – ne privalomas valgio gaminimas, o malonumas pradžiuginti save ir artimiausius“,  – linkėjo tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė.

Receptai

Velykinė pascha

1,3 kg riebios varškės

300 g sviesto

50 g grietinėlės

200 g kondensuoto pieno

1/2 stiklinės cukraus

1 stiklinė dž. spanguolių

1 stiklinė pistacijų riešutų

Šaukštas vanilės ekstrakto

Citrina

Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę.

Spanguoles nuplikyti ir pamerkti į stiklinę su romu.

Į varškės masę sudėti nusausintas spanguoles ir riešutus, permaišyti, sudėti į indą išklotą maistine plėvele ir statyti nakčiai į šaldytuvą.

Atvėsintą išversti į didelę lėkštę ir patiekti.

Prieskoninė duonelė prie kiaušinių

500-600 g miltų

25 g šviežių mielių

350 ml vandens

1 šaukštelis druskos

1 šaukštas cukraus

Įdarui:

75 g sviesto

3-4 skiltelės česnako

Šviežių prieskoninių žolelių (rozmariną, raudonėlį, čiobrelį ir kt. )

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišyti ir palikti 15 min.

Po truputį įsijoti miltus ir minkyti tešlą kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatyti valandai šiltai pailsėti 🙂

Įdarui sukapoti smulkiai žoleles, česnaką ir išsukti su sviestu.

Tešlą padalinti į tris dalis, iškočioti po ilgą ritinėlį. Kiekvieną kruopščiai ištepti sviesto mišiniu ir supinti kasą. Sujungti per šoną.

Pynę ištepti tuo pačiu sviesto mišiniu.

Palikti pakilti maždaug 15-ai minučių.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis

2 anties krūtinėlės

Čiobrelio

Druskos, pipirų

2 apelsinai

Česnako

Įkaitinkite stipriai keptuvę, dėkite odele į apačią anties krūtinėlę ir kepkite 1 minutę.

Pabarstykite keptuvėje ant krūtinėlės druską ir pipirus.

Apverskite ir kepkite 1 min. ir taip pat pabarstykite druska ir pipirais.

Išspauskite apelsinų sultis ir pilkite tiesiai į keptuvę. Pabarstykite šviežiu čiobreliu ir įmeskite į keptuvę kelias skilteles česnako.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir statykite tiesiai su visa keptuve 10-čiai minučių.

Brownie kiaušinių lukštuose

10 kiaušinių

230 g juodo šokolado

165 g sviesto

Žiupsnelis druskos

Šaukštas vanilės

100 g cukraus

3 didelių kiaušinių

2 valg. šaukštų miltų

Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje. Suberti cukrų ir vanilę. Kiaušinius mušti po vieną, po kiekvieno gerai išplakant. Pačiame gale suberti miltus ir atsargiai išsukti tešlą.

Kiaušiniuose padaryti nedidelę skylutę, išpūsti iš vidaus kiaušinio turinį. Gerai išplauti.

Konditerinio maišelio pagalba pripildyti kiaušinių lukštus iki pusės. Sustatyti į keksiukų kepimo formą išmušta skylute į viršų ir kepti 180 C. įkaitintoje orkaitėje 10 min.

Atvėsinti. Apversti kiaušinius, kad nesimatytų dūžio vietos ir patiekti.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Vasara Palangoje ir Šventojoje
Įdomu

Vasara Palangoje ir Šventojoje

2025-07-08
Žemaitijos nacionaliniame parke įkurdintas niūriaspalvis auksavabalis
Įdomu

Žemaitijos nacionaliniame parke įkurdintas niūriaspalvis auksavabalis

2025-07-08
RIETAVO JAUNIMO STOVYKLA
Įdomu

RIETAVO JAUNIMO STOVYKLA

2025-07-08
Muzikinė popietė senjorams
Įdomu

Muzikinė popietė senjorams

2025-07-08
Šventinis Liepos 6-osios savaitgalis Klaipėdos rajone
Įdomu

Šventinis Liepos 6-osios savaitgalis Klaipėdos rajone

2025-07-04
 XII pasaulio lietuvių sporto žaidynes Palangoje
Įdomu

 XII pasaulio lietuvių sporto žaidynes Palangoje

2025-07-03
Projekto „Kuriančios bitutės“ renginiai jaunimui
Įdomu

Projekto „Kuriančios bitutės“ renginiai jaunimui

2025-07-02
Kviečiame pažinti Klaipėdos rajoną.
Įdomu

Kviečiame pažinti Klaipėdos rajoną.

2025-07-01
XII pasaulio lietuvių sporto žaidynės Palangoje
Įdomu

XII pasaulio lietuvių sporto žaidynės Palangoje

2025-06-30
Įdomu

Ūkininkai Lietuvoje pirmą kartą surengė „Traktorių dakaro“ lenktynes

2025-06-25

Skaitomiausia

Mažeikiuose išbandomas elektrinis autobusas
Aplinka

Klaipėdoje palei Šilutės plentą nuo triukšmo ir taršos saugos naujas parkas

2025-07-10
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras
Gyvenimas

Praktiniai patarimai, kaip rūkyti šalto rūkymo dešras

2025-06-02
Kaip pavasarį pasirūpinti veja, kad ši žaliuotų be vargo: laistymas, pjovimas ir tręšimas
Aplinka

Tvarka – visų atsakomybė: kada ir kaip pjauti žolę savo sklype?

2025-05-23
Neveikia kompiuterio klaviatūra: priežastys ir sprendimo būdai
Technologijos

Neveikia kompiuterio klaviatūra: priežastys ir sprendimo būdai

2024-12-20

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Egzaminas

Valstybinių brandos egzaminų rezultatai: Mažeikiuose – 105 šimtukai

2025-07-14
Istorinė pergalė: šiaulietė Julija Jevtušenkaitė iškovojo bronzą Europos čempionate

Istorinė pergalė: šiaulietė Julija Jevtušenkaitė iškovojo bronzą Europos čempionate

2025-07-14
Savaitės įvykių apžvalga Tauragės apskr.

Savaitės įvykių apžvalga Tauragės apskr.

2025-07-14
Uostamiesčio gatvės pasipildys dar 50 naujų elektrinių autobusų

Uostamiesčio gatvės pasipildys dar 50 naujų elektrinių autobusų

2025-07-14
Uostamiesčio gatvės pasipildys dar 50 naujų elektrinių autobusų

Baigtas Hermano Zudermano gimnazijos pastato atnaujinimas

2025-07-14
Nuo gėdos iki priėmimo: apie jautrumą su „Gimę jausti“ knygos autore Palangoje

Nuo gėdos iki priėmimo: apie jautrumą su „Gimę jausti“ knygos autore Palangoje

2025-07-14

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Mažeikiuose išbandomas elektrinis autobusas

Klaipėdoje palei Šilutės plentą nuo triukšmo ir taršos saugos naujas parkas

2025-07-10
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25

Naujausi

Egzaminas

Valstybinių brandos egzaminų rezultatai: Mažeikiuose – 105 šimtukai

2025-07-14
Istorinė pergalė: šiaulietė Julija Jevtušenkaitė iškovojo bronzą Europos čempionate

Istorinė pergalė: šiaulietė Julija Jevtušenkaitė iškovojo bronzą Europos čempionate

2025-07-14
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.