Artėjantį savaitgalį po Nidą kviečiame keliauti ragaujant įvairiausius patiekalus iš žuvies – vasario 19-20 dienomis gyvenvietėje drieksis „Stintapūkio“ šventės kulinarinis kelias.
Specialų šventinį meniu jam parengė septynios kurorto įstaigos, jau nuo penktadienio kviesiančios ragauti keptų ar marinuotų stintų, žuvienės bei kitų įvairiais būdais paruoštų patiekalų iš žuvies.
Užsukę į populiariąją kavinę „Kuršis“ bus pakviesti paragauti specialiai „Stintapūkio“ šventei paruoštos kuršiškos stintienės, marinuotų ir keptų stintų. Restoranas „Don Vito“ šventiškam savaitgaliui paruoš kuršišką žuvienę. Greta „Stintapūkio“ šventės teritorijos įsikūrusi kavinė-baras „Bangomūša“ vaišins kepta stinta, Baltijos menkės kepsniu bei Nidos žuviene. Specialiu šventiniu meniu džiugins ir Nidos uosto kaimynystėje esanti kavinė baras „Kolibris“. Čia užsukusiųjų lauks žemaitiškas šiupinys, žuvies maltinukai, troškinta vėgėlė ir žinoma – žuvienė. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ įsikūrusioje kavinėje-bare „Gardumėlis“ be stintų žuvienės bus galima rasti žuvies pyrago, pyragėlių su žuvimi bei žuvelės formų meduolių. Stintienė garuos ir ant restorano „Nidus“ svečių stalo, o gyvenvietės centrinėje dalyje įsikūrusioje to paties pavadinimo krautuvėlėje bus galima įsigyti bandelių su žuvimi, keptos marių stintos ir marinuotų stintelių.
Kaip matyti iš pasiūlymų, pagrindinis kulinario kelio ingridientas – stinta, tad dar nespėjusieji paragauti šios agurkais kvepiančios žuvies tai padaryti galės artėjantį savaitgalį vyksiančios „Stintapūkio“ šventės metu.