Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Sekmadienis, 18 gegužės
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Naujausios gastronomijos tendencijos – nuo šachmatų iki teatro

Naujausios gastronomijos tendencijos – nuo šachmatų iki teatro

Paulius Liškauskas
2017-02-02
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitterLinkedin

Renginių profesionalai laikosi patikimos taisyklės – sėkmingame renginyje maitinimas turi užimti ypatingą vietą. Nuo mažiausio susibūrimo iki didelės puotos – auditorija visuomet įvertina, jei maistas juos sužavi ir atvirkščiai – nepagaili kritikos, jei skonis ar pateikimas juos nuvilia.  Apie tai, kodėl gastronomijai vertėtų skirti tiek dėmesio, pasakoja garsi Latvijos renginių organizatorė Gundega Skudrina.

„Kiekvieno renginio sėkmės formulė susideda iš daugelio skirtingų aspektų, tačiau vieni svarbiausių –  tikslumas ir inovatyvumas,  tai reiškia surasti tinkamą vietos, laiko ir tam skirtos auditorijos derinį. Visi šie komponentai apskaičiuojami tarsi matematine formule – sudedant, atimant, dalijant ir dauginant, tam, kad renginys įgautų teisingas visų detalių proporcijas. Tam, kad pajustume laimę ir emocinį katarsį, reikia netikėtumo, puikios kokybės, kūrybingumo, nuo neįprastų iki visiems gerai žinomų veiklų, įskaitant ir gastronomiją. Jausmai, kuriuos sukelia maistas, ko ne kiekvienoje šventėje visais laikas buvo raktas į sėkmę ir atvirkščiai“, – sako G. Skudrina.

Aiktelėti verčianti gastronomija

Maistas jau ilgą laiką ne tik patenkina alkį, tačiau tampa pramoga bei socializacijos įrankiu. Neužtenka patiekti vien skanaus patiekalo, svarbi ir jo forma – juk pirmiausia ragaujame akimis. Kūrybinės industrijos atveria unikalių idėjų gastronominiams šedevrams – tai tampa tikra kūryba, atskiru pasirodymu.

„Kuriame naują požiūrį į maistą – nuolat eksperimentuojame, gastronominiuose pasirodymuose svarbi skirtingų kūrybinių industrijų sintezė, tad kulinariniai šedevrai, šalia kurių įtraukiame poeziją, choreografiją, muziką, teatrą, žaidimus, iš esmės keičia kulinarijos suvokimo kultūrą. Tai kelia ne tik pasigėrėjimą, bet tuo pačiu atveria ir naujų komunikacijos formų – per maistą, per jo pateikimą galime papasakoti istoriją, perteikti renginio idėją, įkvėpti ir nustebinti“, –  pasakoja renginių organizatorė.

Pagyros Baltijos regionui

Gundega Skudrina savo patirtimi ir alternatyviu bei kūrybišku požiūriu į šiuolaikinius renginius dalinsis didžiausiame Baltijos šalių renginių forume „Baltic for events Forum“. Renginių organizatorės teigimu, Baltijos regionas renginiams yra tobula vieta, turinti keturis unikalius metų laikus ir galybę įdomių vietų, kuriose galima rengti įvairiausio žanro renginius. „Mūsų kraštas gausus pilių, dvarų, parkų, turime pajūrį, galybę ežerų ir upių, miškų, pievų, miestuose renginiai puikiai randa vietą šiuolaikinio meno centruose, apleistose gamyklose, įvairaus pobūdžio koncertų salėse. Be to, čia turime ekologiškos produkcijos, tad kokybišką maistą sujungus su nuostabiomis virtuvės šefų žiniomis galime kurti nepakartojamus gastronominius pasirodymus“, –  patikina G. Skudrina.

G. Skudrina teigia, kad renginių industrija keičiasi labai staigiai, ypatingas šuolis matyti per pastaruosius penkis metus. Ekstremaliai greitas gyvenimo tempas ir naujausios technologijos veržiasi ne tik į žmonių kasdienybę, bet ir į renginius. Nusimanantys ir labai kūrybingi renginių organizatoriai kuria renginius iš visai minimalių resursų, naudodamiesi savo patirtimi ir profesionalumu, vadovaudamiesi sąlyga „mažiau yra daugiau“.

 

1 8
- +

Rasa Alekseriūnaitė

Įdomupaskaityti

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15
Žemaičių dailės muziejus plungiškius kvietė į paskaitą apie istorines Prancūzijos ir Žemaitijos sąsajas

Žemaičių dailės muziejus plungiškius kvietė į paskaitą apie istorines Prancūzijos ir Žemaitijos sąsajas

2025-05-15
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Įdomu

Paaiškėjo, kurie geriausi šefai atstovaus Lietuvai prestižiniame konkurse

2025-05-09
100 metų jubiliejus – su meile Plungei ir gyvenimui
Įdomu

100 metų jubiliejus – su meile Plungei ir gyvenimui

2025-05-06
Platelių ežeras
Įdomu

Žemaitijos vasaros perliukai: TOP 10 lankytinų vietų

2025-05-06
Plinkšėse devintą kartą apdovanoti geriausi žvejai
Įdomu

Plinkšėse devintą kartą apdovanoti geriausi žvejai

2025-05-05
Kurie zodiako ženklai apdovanoti puikia sveikata, o kuriems ne taip pasisekė?
Gyvenimas

Kurie zodiako ženklai apdovanoti puikia sveikata, o kuriems ne taip pasisekė?

2025-04-29
Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą
Gyvenimas

Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą

2025-04-28
Rygoje vyko didžiausia Baltijos šalyse motociklų paroda: stebino dalyviai iš Lietuvos
Įdomu

Rygoje vyko didžiausia Baltijos šalyse motociklų paroda: stebino dalyviai iš Lietuvos

2025-04-18
Kavos ūkiuose Hondūre pluša ir bitės – kuo ypatingas toks medus?
Įdomu

Kavos ūkiuose Hondūre pluša ir bitės – kuo ypatingas toks medus?

2025-04-17
Įspūdingi žali kiaušiniai: nudažysit natūraliai, o bus gražūs kaip pavasario žolė
Įdomu

Įspūdingi žali kiaušiniai: nudažysit natūraliai, o bus gražūs kaip pavasario žolė

2025-04-15
Garsus Ispanijos parfumeris atskleidė, kuo kvepia Lietuva
Įdomu

Garsus Ispanijos parfumeris atskleidė, kuo kvepia Lietuva

2025-04-11

Skaitomiausia

Kai pilvas tarsi balionas: ko imtis, kad sumažintume dujų kaupimąsi?
Sveikata

Kai pilvas tarsi balionas: ko imtis, kad sumažintume dujų kaupimąsi?

2025-05-06
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Beveik 3000 Eur vidutinis atlyginimas: „Valvėsta“ – dosniausia prekybos sektoriaus darbdavė
Naujienos

Beveik 3000 Eur vidutinis atlyginimas: „Valvėsta“ – dosniausia prekybos sektoriaus darbdavė

2025-05-13
Traktorius
Naujienos

Traktorių bei jų priekabų techninių apžiūrų 2025 m. balandžio – gegužės mėnesiais Plungės rajono savivaldybėje grafikas

2025-03-27
rūgštynių nauda sveikatai
Grožis

Rūgštynių nauda sveikatai

2020-10-28

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

Šiauliuose startuoja didžiulio naujo verslo centro statyba

Šiauliuose startuoja didžiulio naujo verslo centro statyba

2025-05-16
Nuomojamas butas Telšiuose tapo narkotikų tašku: pareigūnai rado kvaišalų, sulaikė du įtariamuosius

Nuomojamas butas Telšiuose tapo narkotikų tašku: pareigūnai rado kvaišalų, sulaikė du įtariamuosius

2025-05-16
Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla Plungėje – prisijungs 800 naujų darbuotojų

2025-05-16
Europos muziejų nakties renginiai Palangoje

Europos muziejų nakties renginiai Palangoje

2025-05-16
Siekiant suvaldyti benamių kačių populiaciją Šilutėje: „Pagauk – sterilizuok – paleisk“

Siekiant suvaldyti benamių kačių populiaciją Šilutėje: „Pagauk – sterilizuok – paleisk“

2025-05-16
Teismas dėl neskaidrių viešųjų pirkimų organizavimo kaltais pripažino UAB „Raseinių vandenys“ buvusį direktorių ir kitus du asmenis

Sukčiai Klaipėdos apskrityje: išviliota virš 35 000 Eur

2025-05-16

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Kai pilvas tarsi balionas: ko imtis, kad sumažintume dujų kaupimąsi?

Kai pilvas tarsi balionas: ko imtis, kad sumažintume dujų kaupimąsi?

2025-05-06
Platelių ežeras

Žemaitijos vasaros perliukai: TOP 10 lankytinų vietų

2025-05-06

Naujausi

Lietuviai mažiau apsiperka Lenkijoje, daugiau išleidžia pramogoms

Psichologė perspėja dėl impulsyvių pirkinių: suteikia tik trumpalaikį džiaugsmą, o pasekmės jaučiamos dar ilgai

2025-05-18
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.