Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Antradienis, 16 rugsėjo
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Telšiai
  • Plungė
  • Klaipėda
  • Šiauliai
  • Kretinga
  • Tauragė
  • Mažeikiai
  • Kelmė
  • Rietavas
  • Akmenė
  • Palanga
  • Pagėgiai
  • Raseiniai
  • Skuodas
  • Jurbarkas
  • Šilutė
Žemaitijos gidas
  • Įdomu
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Kultūra
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Technologijos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Žemaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Receptai » Trys gardūs ir paprasti receptai su špinatais

Trys gardūs ir paprasti receptai su špinatais

Paulius Liškauskas
2025-06-15
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Blynai su špinatais

Blynai su špinatais | Freepik

FacebookTwitterLinkedin

Špinatai – universali ir maistinga daržovė, puikiai tinkanti įvairiausiems patiekalams. Nuo sočių pusryčių iki gardžių pietų ar lengvos vakarienės – špinatai praturtins jūsų stalą ne tik spalva, bet ir vitaminais. Siūlome išbandyti tris laiko patikrintus ir nesudėtingai paruošiamus receptus.

1. Purūs špinatų ir varškės blyneliai

Šie žalieji blyneliai – puikus pasirinkimas sotiems savaitgalio pusryčiams ar lengviems pietums. Jų švelnus skonis patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Ingredientai:

  • 200 g šviežių špinatų
  • 250 g varškės (geriausia riebesnės)
  • 2 kiaušiniai
  • 3-4 valg. š. miltų
  • 2 skiltelės česnako (nebūtina)
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepimui
  • Grietinės ar natūralaus jogurto patiekimui

Paruošimas:

  1. Špinatus nuplaukite ir sudėkite į verdantį vandenį. Palaikykite vos minutę, kol sukris. Nukoškite ir gerai nuspauskite vandens perteklių. Smulkiai supjaustykite.
  2. Dideliame dubenyje ištrinkite varškę su kiaušiniais.
  3. Į varškės masę sudėkite smulkintus špinatus, įspauskite česnako skilteles, berkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite šiltus su grietine ar jogurtu.

2. Kreminė vištiena su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Greitai paruošiamas ir labai gardus patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei. Kreminis padažas, švelni vištiena ir išraiškingo skonio priedai sukuria puikią skonių harmoniją.

Ingredientai:

  • 2 vištienos filė (apie 500 g)
  • 200 g šviežių špinatų
  • 8-10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 200 ml grietinėlės (10-30% riebumo)
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Druskos, pipirų, mėgstamų vištienos prieskonių
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite vištieną, kol gražiai pagels. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, kol taps permatomas. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
  4. Suberkite nuplautus špinatus ir kaitinkite, kol jie sukris.
  5. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir tarkuotą parmezano sūrį. Kaitinkite padažą ant silpnos ugnies, kol sūris ištirps ir padažas sutirštės.
  6. Sudėkite atgal į keptuvę apkeptą vištieną ir viską kartu patroškinkite dar kelias minutes.
  7. Patiekite su makaronais, ryžiais ar bulvių koše.

3. Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Tradicinis graikų virtuvės pyragas, kurio pagrindą sudaro traški filo tešla ir sultingas špinatų bei fetos sūrio įdaras. Puikus pasirinkimas tiek užkandžiui, tiek kaip pagrindinis patiekalas.

Įdomupaskaityti

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

2025-09-07
Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03

Ingredientai:

  • 1 pakuotė filo tešlos (apie 450 g)
  • 500 g šviežių arba šaldytų špinatų
  • 200 g fetos sūrio
  • 1 didelis svogūnas
  • 2-3 valg. š. smulkintų šviežių krapų
  • 2 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 2 kiaušiniai
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 100 g tirpinto sviesto arba alyvuogių aliejaus tešlai aptepti

Paruošimas:

  1. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos atšildykite ir labai gerai nuspauskite skysčio perteklių. Jei naudojate šviežius – nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite paruoštus špinatus, trupintą fetos sūrį, kepintą svogūną, smulkintas petražoles ir krapus.
  4. Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir supilkite juos į špinatų masę. Pagardinkite pipirais (dėl fetos sūrumo druskos gali nereikėti arba reikės labai mažai). Gerai išmaišykite.
  5. Kepimo formą (apie 20×30 cm) ištepkite sviestu arba aliejumi.
  6. Atsargiai klokite filo tešlos lakštus į formą, kiekvieną jų aptepdami tirpintu sviestu ar aliejumi. Paklokite maždaug pusę pakuotės lakštų.
  7. Ant tešlos tolygiai paskleiskite paruoštą špinatų įdarą.
  8. Ant viršaus klokite likusius tešlos lakštus, vėlgi kiekvieną aptepdami riebalais. Viršutinį sluoksnį taip pat gausiai aptepkite.
  9. Aštriu peiliu įpjaukite pyrago viršų norimo dydžio gabalėliais (neprapjaukite iki galo).
  10. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir traškus.
  11. Prieš pjaustydami leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!
Žymos: Maistas
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Receptai

Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių

2025-08-08
Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai
Receptai

Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai

2025-08-06
Grybai |
Įdomu

Baravykai ant Jūsų stalo – geriausi receptai!

2025-07-29
Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas
Receptai

Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas

2025-07-29

Skaitomiausia

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!
Kriminalai

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

2025-09-10
Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone
Aktualijos

Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

2025-09-13
Čiurlionio diena tampa kultūros švente
Kultūra

Čiurlionio diena tampa kultūros švente

2025-09-10
Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?
Įdomu

Ką reikia žinoti apie rūkytas dešras?

2023-05-25
Akmenėje – itin moderni gamykla
Akmenė

Akmenėje – itin moderni gamykla

2025-09-14

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Vietos naujienos

„Švyturių ralis ir Jaunimo festivalis“

„Švyturių ralis ir Jaunimo festivalis“

2025-09-15
Sporto ir laisvalaikio erdvės prie Sendvario „Saulės“ mokyklos – ir bendruomenės poreikiams

Sporto ir laisvalaikio erdvės prie Sendvario „Saulės“ mokyklos – ir bendruomenės poreikiams

2025-09-15
Beatos Nicholson knygos „21 taisyklė geram gyvenimui“ pristatymas

Beatos Nicholson knygos „21 taisyklė geram gyvenimui“ pristatymas

2025-09-15
Nemokami mokymai gyventojams

Nemokami mokymai gyventojams

2025-09-15
NFORMACIJA GYVENTOJAMS DĖL PASIKEITUSIŲ TECHNINĖS APŽIŪROS IR REGISTRAVIMO ĮKAINIŲ

NFORMACIJA GYVENTOJAMS DĖL PASIKEITUSIŲ TECHNINĖS APŽIŪROS IR REGISTRAVIMO ĮKAINIŲ

2025-09-15
Siekiant sumažinti potvynių riziką, bus pakeliami užtvankų uždoriai

Siekiant sumažinti potvynių riziką, bus pakeliami užtvankų uždoriai

2025-09-15

Apie Žemaitijos gidą

Žemaitijos gidas

Žemaitijos krašto naujienų portalas, pateikiantis tiesiai Tau aktualias žinias ir įvykius.

Populiariausi

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

Muzika, šokis ir poezija vienoje scenoje: „Regina Libertas Vol.2“ – tik Šiaulių dienose!

2025-09-10
Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

Faktoriai, kurie lems šilumos kainas artėjančiame šildymo sezone

2025-09-13

Naujausi

„Švyturių ralis ir Jaunimo festivalis“

„Švyturių ralis ir Jaunimo festivalis“

2025-09-15
Sporto ir laisvalaikio erdvės prie Sendvario „Saulės“ mokyklos – ir bendruomenės poreikiams

Sporto ir laisvalaikio erdvės prie Sendvario „Saulės“ mokyklos – ir bendruomenės poreikiams

2025-09-15
  • Paskelbk naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Susisiekite

© Žemaitijos gidas.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Aplinka
  • Įdomu
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Receptai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Transportas
  • Žinios
    • Akmenė
    • Jurbarkas
    • Kelmė
    • Klaipėda
    • Kretinga
    • Mažeikiai
    • Palanga
    • Plungė
    • Pagėgiai
    • Raseiniai
    • Rietavas
    • Šiauliai
    • Šilutė
    • Skuodas
    • Tauragė
    • Telšiai

© Žemaitijos gidas.